Täna algab Uku Mulgi autoralli

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna kell 19 stardib Viljandisse rajatava kaubanduskeskuse parklast Uku Mulgi rallile 55 võistkonda. Homme täiendavad sõitjaterivi 23 Läti rallisprindil osalejat.

Esimese võistlusautoga lähevad R-4 klassi (Mitsubishi Lancer Evolution X) masinaga rajale Venemaa sõitjad Aleksei Lukjanuk ja Aleksei Arnautov. Nende järel saab lähte Eesti meistrivõistluste absoluutarvestuse lätlasest liider Janis Vorobjovs ning esimeste eestlastena stardivad Rainer Aus ja Simo Koskinen.

Täna on kavas neli kiiruskatset. Selle tarvis on korraldajad ette valmistanud kaks suletud teelõiku, mida läbitakse kahel korral. Pärsti valda jäävad esimene ja kolmas kiiruskatse on 14,28 ning Kõpu valla teedel peetavad teine ja neljas 9,89 kilomeetrit pikk.

Võistluste peakorraldaja Sven Heinlaiu sõnul on pealtvaatajatele kaasaelamiseks abiks kavaraamat. «Sealt on kõige lihtsam leida ligipääsuteid ja võimalusi, kuidas raja äärde jõuda,» selgitas ta. «Põnevaid kohti jagub igale katsele.»

Korraldajate ütlemist mööda on publikule üks atraktiivseimaid kohti laupäeval viienda ja seitsmenda kiiruskatse lõpuosas. «Seal on spetsiaalselt ehitatud trampliin, millele järgneb pööre paremale,» kirjeldas Sven Heinlaid. Tema sõnul on organiseerijad valmis vastu võtma suurt pealtvaatajate hulka ning korraldanud ka toitlustuse.

Laupäevase publikuala juurde pääsevad külalised Viljandi—Tartu maanteel Kalmetult Jõeoru baari poole pöörates. «Publikualale juhatavad suunaviidad,» lubas Heinlaid.

Laupäeval on võistlustel kavas kaks kiiruskatset, mida läbitakse kaks korda. Esimene on 7,76  ning teine 24,72 kilomeetrit pikk. Kolmel esimesel korral tulevad Uku Mulgi rallil osalejate järel rajale Läti rallisprindi punktidele sõitvad sportlased. Esimene neist kannab numbrit 61 ja roolis on Edijs Bergmanis.

Esimene võistlusauto alustab laupäeval Viiratsi vallas Tusti küla lähedal paiknevat kiiruskatset kell 12.43 ning teisele, Kalmetu koolimaja lähedal asuvale katsele on teda oodata kell 13.06.

Viljandimaa autosportlasi on tänavu stardirivis neli, neist kolm konkureerivad N-3 rühmas. Autoga number 18 on rajal tunamullune selle klassi meister Kristo Subi koos kaardilugeja Teele Sepaga, number 22-ga sõidavad Tõnu Sepp ja Raiko Ausmees ning numbrit 35 kandva auto roolis on Kaarel Kurvits, kelle kaardilugeja on Ove Jürgenson. E-10 rühma autol, mille võistlejanumber on 50, stardib Tarvastu valla mees Tanel Tepandi. Tema kõrval on kaardilugeja Reio Rada.

Uku Mulgi ralli poodiumil on võistluste absoluutarvestuse kiireim auto on Viljandis Uku kaubanduskeskuse parklas laupäeval kell 17.20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles