Josten Vaidem oli sarja parim juunior

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kevadel Mulgi rattamaratoniga alanud Samsung Estonian Cupi viimasel, Elvas peetud etapil tegi Viljandi klubi juunior Josten Vaidem eakaaslastest kiiremat sõitu ning teenis 18-aastaste seas tänavuse sarja üldvõidu.

Möödunud laupäeval vihmas ja tuules peetud Elva rattamaratonil sai Viljandi rattaklubi kasvandik üldarvestuses oma tänavuse sarja kõrgeima lõpukoha. Keerukates oludes sõidetud, ent lihtsa profiiliga ja kiirel maastikumaratonil finišeerus Josten Vaidem 25. tulemusega.

Kavas olnud maastikumaratonide sarja kaheksast etapist kuuel kaasa teinud juunioril oli see tänavu oma vanuserühmas kolmas etapivõit. Varem oli ta sellega hakkama saanud veel Rõuges ja Rakkes.

Ühtlasi oli viljandlane pälvinud omaealiste arvestuses Kalevipoja ja Jõulumäe maratonil teise koha auhinna ning olnud Otepääl kolmas.

Rattamaratonide sarja Samsung Estonian parim juunior oli hooaja kokkuvõttes üldarvestuses 35.

Alla 16-aastastest noortest, kes võtavad maastikumaratonide sarjas üksteiselt mõõtu poole lühemal distantsil, lõpetas Elvas Viljandi klubi parim, Kristjan Johanson teisena, ehkki lõpuprotokolli märgiti talle võitjaga võrdne tulemus.

Kogu hooaja vältel rivaalitsenud Kristjan Johansoni ja Kalevi jalgrattakooli sõitja Ekke-Kaur Vosmani lõpuheitluses oli viljandlasel veidi ebaõnne: üks pikalt distantsilt tulnud rattur jäi talle veidi ette.

Sarja kokkuvõttes Kristjan Johanson oma vanuserühma parematele kohtadele ei pretendeerinud, sest oli eri põhjustel jäänud hooaja kolmest esimesest poolmaratonist eemale.

Siinse klubi parima üldarvestuse koha teenis Jaanus Tasane, kes oli M-16 klassi koondtabelis kuues. «Jaanus osales seitsmel etapil, näitas neil kõigil üle keskmise sõitu ning tõestas ennast tubli ja edasipürgiva ratturina,» tunnustas Viljandi rattaklubi treener Marek Johanson oma õpilast.

Sarja lastesõitudel tehtud koondarvestuses jagas Ilona Tasane N-12 klassis Hiiumaalt pärit tüdrukuga esikohta. Sama vanuse noormeeste koondtabelis oli Martin Holtsmann parima Viljandi poisina kümnes. N-10 rühmas oli Elina Tasane neljas ning M-8 arvestuses Stefan Johanson viies.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles