Kontserdil kõlavad rõõmsad viisid

, korraldaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirigent Karin Taukar
Dirigent Karin Taukar Foto: Peeter Kümmel / Sakala

15. septembril kell 16 stardib taas kontserdisari «Koorimuusikaga…», milles tutvustatakse Viljandimaa koore.

Värskelt avatud ning uuenenud endise Viljandi kultuurimaja, praeguse Sakala keskuse suures saalis astuvad Viljandimaa koorilauljate kõrval lavale külalised Pärnumaalt. Esinevad Tarvastu segakoor Üits Viis, Sindi laulukoor, segakoor Ulgandi ja naisansambel Šal-lal-laa. Koore juhatavad Karin Taukar, Kristel Reinsalu ja Kristjan Õmblus.

Seekordne kontsert on justkui omalaadne laulusild. Laupäeval üles astuvad lauljad teavad rääkida, et kord tekkinud kahel koorilaulu armastaval vennal mõte viia omavahel kokku koorid, kus nad laulsid. Lauljad ja dirigendid sõbrunenud kiiresti ning ühendkoori kõlagi olnud kaunis. Läinud aasta edasi ja saanudki Sindi laulukoorist ja Tarvastu segakoorist Üits Viis mullu sügiseks segakoor Ulgandi, mis mulgi murdes tähendab «üheskoos».

Seekord tulevad esitamisele rahvalaulude seaded, eesti klassikute kooriteosed ning tänapäevased rokk- ja poplood. Ulgandi on esinenud Pärnu- ja Viljandimaa laulupäevadel, üles on astutud jaanituledel, suvistel ühisüritustel ja rahvuslikel tähtpäevadel.

Septembri lõpul ees ootav osalemine üleeuroopalisel lauluvõistlusel «Europe and Its Songs» Barcelonas on koorile väljakutse, mis annab väga palju ka loominguliseks arenguks.

Omalaadset vaheldust koorimuusikale pakub laupäevasel kontserdil Sindi seltsimaja naisansambel Šal-lal-laa. See rõõmus fraas kõlab paljudes lauludes ja väljendab lauljate endi elustiili: alati lauluga, rõõmsalt ja üheskoos.

Ansambel on võitnud auhinnalisi kohti ja eripreemiaid üleriigilistel ja maakondlikel võistlustel. Kolm aastat järjest on naised olnud publiku lemmikud Pärnumaa vokaalansamblite konkursil, tänavu võitsid nad parima vokaalansambli tiitli. Ansambli repertuaari kuuluvad rahvalaulud, kergemuusikaseaded populaarsetest Eesti lauludest ja klassikaline muusika.

Kontsert on huvilistele tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles