Teatrijuht hakkab nõunikuks

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatrijuht Hillar Sein asub kultuuriministeeriumis kohale, kust tema eelkäija lahkus teatrit juhtima.
Teatrijuht Hillar Sein asub kultuuriministeeriumis kohale, kust tema eelkäija lahkus teatrit juhtima. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Ugala senine juht Hillar Sein alustab 1. oktoobril­ tööd uuel ametikohal — kultuuriministeeriumi teatrinõunikuna.

«Ugala teatri nõukogu koguneb 26. septembril ja teeb seal omad otsused,» kinnitas Sein fakti, et alates järgmisest kuust ta Viljandi teatrit enam ei juhi.

Teatrinõuniku ametikoha saamisest oli huvitatud üheksa inimest. Konkurss kuulutati välja seepärast, et ministeeriumi senine nõunik Tõnu Lensment asus vene teatri juhi kohale.

Kultuuriministeeriumi kantsleri Siim Suklese sõnul annab Hillar Seina juhtimisel Ugala käekäigus asetleidnud positiivne areng kindluse, et kogu teatrivaldkond saab teemat sisuliselt hästi tundva nõuniku.

«Hillar on koordineerinud edukalt teatrimaja renoveerimisprojekti, mille tarbeks taotleti raha saastekvootide müügist, ning teater saab ka uhiuue energiasäästliku valgustussüsteemi,» rääkis Sukles.

«Ministeeriumil on oma tööplaan ja seda ei hakka ju nullima,» kostis Sein vastuseks küsimusele, millised on tema peamised ülesanded uues ametis. «Kindlasti räägime lähitulevikus ministeeriumi juhtidega esmastest küsimustest.»

Teatrinõunik peab teatrivaldkonda analüüsima, selgitama välja selle suuremad probleemid ja töötama välja ettepanekud, osalema teatrivaldkonna arengukavade ja tegevust reguleerivate õigusaktide eelnõude koostamises, töötama välja riikliku finantseerimise põhimõtted, analüüsima teatrite eelarvetaotlusi ning edendama valdkonna rahvusvahelist koostööd.

Mis puutub Ugala teatri ja kultuuriministeeriumi senistesse suhetesse, möönis Sein, et teater on ministeeriumi tuge üsna tugevalt tundnud, kuid lahendamist ootavaid küsimusi on veelgi.

«See ei ole ju kellelegi uudis­, et Ugala on Eesti viimane renoveerimata teater,» lausus ta. «Usun, et põhiline, mida ministeerium ootab, ongi renoveerimine ja see, et leitaks võimalused maja tehnilise baasi ja sisustuse uuendamiseks.»

Hillar Sein on sihtasutust Ugala Teater juhtinud 2009. aasta kevadest. Varem töötas ta  Tallinna linnateatri haldusjuhina ja Eesti pärimusmuusika keskuse haldusjuhina. Sein on lõpetanud Viljandi kultuurikolledži laste ja noorte huvijuhi erialal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles