Ugala teatrijuht hakkab ministeeriumi nõunikuks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillar Sein
Hillar Sein Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Ugala senine juht Hillar Sein alustab 1. oktoobril tööd uuel ametikohal — kultuuriministeeriumi teatrinõunikuna.

«Ugala teatri nõukogu koguneb 26. septembril ja teeb seal omad otsused,» kinnitas Sein fakti, et alates järgmisest kuust ta Viljandi teatrit enam ei juhi.

Teatrinõuniku ametikoha saamisest oli huvitatud üheksa inimest. Konkurss kuulutati välja seepärast, et ministeeriumi senine teatrinõunik Tõnu Lensment asus vene teatri juhi kohale.

Kultuuriministeeriumi kantsleri Siim Suklese sõnul annavad Hillar Seina juhtimisel Ugala käekäigus aset leidnud positiivsed arengud kindluse, et kogu teatrivaldkond saab teemat sisuliselt hästi tundva nõuniku.

«Hillar on koordineerinud edukalt teatrimaja renoveerimisprojekti, mille tarbeks taotleti raha saastekvootide müügist, ning teater saab ka uhiuue energiasäästliku valgustussüsteemi,» rääkis Sukles.

Teatrinõunik peab teatrivaldkonda analüüsima, selgitama välja selle suuremad probleemid ja töötama välja ettepanekud, osalema teatrivaldkonna arengukavade ja tegevust reguleerivate õigusaktide eelnõude koostamises, töötama välja riikliku finantseerimise põhimõtted, analüüsima teatrite eelarvetaotlusi ning edendama valdkonna rahvusvahelist koostööd.

Hillar Sein on sihtasutust Ugala Teater juhtinud 2009. aasta kevadest. Varem töötas ta  Tallinna linnateatri haldusjuhina ja Eesti pärimusmuusika keskuse haldusjuhina. Sein on lõpetanud Viljandi kultuurikolledži laste ja noorte huvijuhi erialal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles