Ugala nõukogu arutas ainult majandusküsimusi

Tiina Sarv
, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Tammearu esitas lahkumisavalduse.
Peeter Tammearu esitas lahkumisavalduse. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärast Ugala nõukogu eilset koosolekut ütles selle esimees Siim Sukles, et keskenduti lisaeelarve kinnitamisele ja käesoleva aasta tegevuskavale.


Lisaks otsustati välja kuulutada konkurss, et leida teine juhatuse liige, kes hakkab tegelema majandusküsimustega. Avalduste laekumise tähtaeg on 14. aprill, tööle peaks uus inimene asuma mais.



Ajakirjanike pärimisele vastates ütles nõukogu esimees, et ei tehtud ühtegi otsust, mis oleks puudutanud Peeter Tammearut. «Me keskendusime eelarvele.»



Samuti ei olnud Siim Sukles valmis täpsemalt kommenteerima seda, mida Ugala juhtimisele siseauditis ette heidetakse.



«Ma ei tooks välja ühtegi süüdistust või tegematajätmist. Pigem näitab audit, et on valdkondi, mida peab tugevdama; millesse veelgi heaperemehelikumalt suhtuma,» rääkis Sukles.



Küsimusele, mis on nõukogu sõnum 43 Ugala töötajale, kes kirjutasid alla kirjale, kus nõuti muudatusi teatri juhtimises, vastas Sukles, et aeg näitab, aga kindlasti seisavad Ugalal ees paremad ajad.



«Astume sammu korraga. Olukord ei ole roosiline, aga ei ole midagi kriminaalset ega hukatuslikku.»



Peeter Tammearu kordas, et tal pole kellegagi dialoogi pidada. «Olen valmis endale tehtud etteheiteid kommenteerima, selgitama, kahetsema ja tagasi lükkama, kui oleks keegi, kellega sel teemal suhelda.»



Vastates küsimusele, mida ta peab oma suurimaks veaks teatri juhtimisel, nimetas  Tammearu arrogantsust mitmesuguste protsesside ja inimeste suhtes. «Tuleb inimeste vajadusi, soove ja tahtmisi paremini tunda,» ütles ta, jõudes taas vana teema juurde, et selleks on vaja reaalseid etteheiteid ja süüdistusi.



Ta ei olnud nõus tõmbama võrdusmärki 43 töötaja kirja ja ajakirjandusse jõudnud üksikasjalike süüdistuste vahele.


«Kõik need punktid on hoopis teine rida, mis on mõeldud Lensmendi poolt, et ma tagasi astuksin,» vihjas ta kultuuriministeeriumi teatrinõunikule Tõnu Lensmendile.



Töötajaid esindav Vilma Luik lausus, et info on nii uus, et tema ei oska selle kohta midagi öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles