Roolis purjutajaid kogunes küllaga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud nädalavahetusel tabasid politseinikud Viljandimaal ühe ööpäevaga seitse alkoholi tarvitanud sõidukijuhti, kellest viiele määras kohus karistuseks aresti.

Viljandi politseijuhi Alvar Pähkli sõnutsi on tegemist väga suure arvuga, mis pigem on nädala suurusjärk. «Seda oli mõnes mõttes ette arvata, sest praegu on kuu algus ja inimesed saavad palka,» arutles Pähkel.

Rikkujaid oli palju hoolimata sellest, et politsei oli juba varem hoiatanud: kõiki kooliaasta algul tabatud alkoholijoobes sõidukijuhte karistatakse arestiga. Joobes juhtide kohtuniku ette toimetamiseks kulus politseinikel terve üleeilne päev.

«Eks neid vabandusi kosta igasuguseid: eelmine päev sai veidi joodud või naisega mindi kodus tülli,» selgitas Pähkel.

Üheksa päeva aresti määrati 41-aastasele mehele, kes oli 8. septembril kell 10.51 juhtinud joobnuna Imavere—Viljandi—Karksi-Nuia maanteel sõidukit Opel Astra.

Kaheksa päeva aresti määrati 30-aastasele mehele, kes oli 8. septembril kell 20.37 tabatud Kõpus Tipu tänaval joobnuna registreerimata mopeedi seljast. Viis päeva aresti määrati 28-aastasele mehele, kes oli 9. septembril kell 17.21 juhtinud purjuspäi Vastemõisa—Kõpu teel sõidukit Audi 80.

Kahele joobes juhile määrati karistuseks neli arestipäeva. 54-aastane mees oli 8. septembril kell 18.45 juhtinud Viljandis Vaksali tänaval Volkswagen Passatit ning 62-aastane mees 9. septembril kell 10.05 Imavere—Viljandi—Karksi-Nuia maanteel Audi 80-t.

Tabati ka üks kriminaalses joobes sõidukijuht. See juhtus 9. septembril kella 4 ajal Viljandis Lääne tänaval, kus peeti kinni sõiduauto BMW, mille roolis oli 21-aastane noormees. Tema suhtes alustati kriminaalmenetlust.

9. septembril kell 15.02 peeti Viljandis Põhja puiesteel kinni Nissan Almera, mille roolis oli 79-aastane joobnud mees. Tema vanust ja tervislikku seisundit arvestades andis politsei ta esialgu omaste hoole alla.

Esmaspäeva hommikul korraldatud aktsioonis «Kõik puhuvad» tabas politsei veel kaks purjus juhti ning üleeile järgmised kaks.

Politseijuhi arvates on seis aastatega siiski paremaks läinud. Näiteks julgetakse nüüd rohkem purjutajatest teada anda ja 80 protsenti kriminaalses joobes olevatest juhtidest saadakse kätte just tänu tähelepanelikele inimestele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles