Karksi-Nuia sai kohviku ja pubi võrra rikkamaks

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karksi-Nuia keskväljakul avati üleeile kohvik Pop! Cafe.
Karksi-Nuia keskväljakul avati üleeile kohvik Pop! Cafe. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mitu aastat polnud Karksi-Nuias kohta, kus õhtul istuda ja einestada, nüüd aga on neid lausa kaks. Üleeile avati vallakeskuses Pop! Cafe ning täna tegi uksed lahti pubi Tantsivad Mulgid.

«Esimesel päeval käis siit läbi umbes 150 inimest,» ütles Pop! Cafe juhataja Marnek Tugevus. Kõige tihedam aeg oli tema sõnul kella viiest kuni kaheksani õhtul, mil kohalikud tulid pärast tööpäeva uut kohta uudistama.  
Kohvikupidaja oli oodanud avapäeval kolm korda vähem inimesi, kuid ka suurema rahvahulgaga läks kõik hästi. «Eks keskmine olegi ilmselt 50 inimese ringis päevas,» lausus ta.

Idee oma väike söögikoht avada tuli Marnek Tugevusel juba neli või viis aastat tagasi. «Siin polnud ju sellist õhtuse istumise ja vaba aja veetmise kohta,» ütles ta.

Karksi-Nuias on viimaste aastate jooksul avatud mitu söögikohta, ent kõik on tegevuse lõpetanud.

Pop! Cafe püsimajäämise poolt räägib Tugevuse sõnutsi hea asukoht: esimesel korrusel ja Karksi-Nuia kesklinnas suure Konsumi kõrval, kus liigub palju rahvast.  

Et Pop! Cafe asub kortermajas, suletakse söögikoht reedel ja laupäeval kell 23, mil algab öörahu. «Tahame pakkuda elumajale lisandväärtust, mitte sealseid inimesi häirida,» selgitas Tugevus.

Eri suunitlusega

See, et Karksi valla keskuses avati peaaegu korraga kaks söögikohta, ei häiri kummagi juhatajat.

Seni oli Karksi-Nuias ainus päevane toitlustaja kohvik Heim. Seal õhtuti istuda ei saa, sest see suletakse kell viis pärastlõunal. Juhataja Gerly Märtmani sõnutsi on Heim eelkõige läheduses töötavate inimeste lõunasöögi koht, mida saab ühtlasi pidudeks reserveerida.

«Kaks uut söögikohta pakuvad meile tugevat konkurentsi,» kinnitas Märtman, kuid tõdes, et üleeile, kui Pop! Cafe avati, polnud lõunaajal sööjate vähenemist märgata.

«Konkurents on tugevdav jõud,» leidis Marnek Tugevus ning avaldas heameelt selle üle, et kui tema juhatatav kohvik reedel ja laupäeval uksed varem kinni paneb, on inimestel Tantsivate Mulkide näol koht, kuhu edasi minna.

Tantsivad Mulgid asub Pop! Cafest poolesaja meetri kaugusel kultuurikeskusest üle tee endise poe ruumides.

Pubi üks omanik Indrek Palu lausus, et nädalavahetuseti on seal teemaõhtud ning siis suletakse uksed päris hilja.

Pubi juhataja Maarja Vildo lisas, et see koht on hoopis teise suunitlusega kui keskväljaku oma. Näiteks on Pop! Cafe moodsa sisustusega, aga Tantsivad Mulgid rõhub vanale hõngule.  

Seal plaanitakse muu hulgas teha spordi ja rahvusroogade teemaõhtud ning pakkuda võimalust karaoket laulda.

Sushi ja Läti jäätis

Maarja Vildo jutu järgi on seal asi üldse rahvusvahelisem. Pakutakse mida on palju kiidetud Ruhjas valmistatud jäätist ning oktoobris tuleb esinema Taani kitarrist ja laulja Richardt Nielsen. Päris lava pubis küll pole, ent esinejatele ruumi jagub ning ka ümberkaudsed pillimängijad on oodatud­ sinna oma muusikat tutvustama.

Välismaa maitset on tunda ka Pop! Cafes. Marnek Tugevuse kirjeldust mööda on seal alates oktoobrist pühapäevad pühendatud sushile. Soovijaile pakutakse seda jaapani rooga värskelt tehtuna kõik viis lahtiolekutundi, kuigi saab tellida ka kõike muud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles