Gümnasistid ei mahu bussi

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kooli algus ning rongisõidu kiiremaks muutmine on linna bussiliikluses segadust tekitanud
Kooli algus ning rongisõidu kiiremaks muutmine on linna bussiliikluses segadust tekitanud Foto: Elmo Riig / Sakala

Artikkel ilmus 7. septembri «Sakala» paberväljaandes

Kooli algus ning rongisõidu kiiremaks muutmine on linna bussiliikluses segadust tekitanud, sest liinibussi väljumisaeg ei klapi enam rongi saabumisega ning gümnaasiumi sõitvad lapsed ei mahu sõidukisse.

Õpilastega tekkis mure bussis, mis väljub kell 7.40 Männimäelt ja on Paalalinna jõudes puupüsti inimesi täis. Nimelt sõidab sel liinil tavapärasest väiksem buss, mis tuleb nüüd vähemalt selleks kellaajaks suuremaga asendada. Maavalitsusele antud lubaduse kohaselt peaks bussifirma juba esmaspäeval saatma liinile mahukama bussi.

«Inimeste liikumissuunad muutuvad sügisel ja kevadel vastavalt koolide avamisele ja sulgemisele,» nentis Viljandi maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Kaupo Kase. «Lahendused saabuvad, sest nüüd me juba teame, mida gümnaasiumi algus linna bussiliikluses kaasa on toonud.»

Kase sõnul märkasid bussi väiksusest tingitud probleemi esimesel koolipäeval maavalitsuse enda töötajad. «Ette me seda prognoosida ei saanud, sest meil polnud mingit infot selle kohta, kuidas gümnasistid liikuma hakkavad,» selgitas ta. Ehkki varasematel aastatel on Kaare koolis töötanud ajutiselt nii Jakobsoni kui maagümnaasium, pole busside liigse täitumusega seni muret olnud.

Teine bussiliiklusega seotud mure tekkis augusti lõpul, kui Edelaraudtee rong hakkas kiiremini sõitma, mistõttu jõuab pealinnast Viljandisse varasemast 20 minutit rutem.

See tõi kaasa olukorra, et inimesed peavad kuni pool tundi ootama, enne kui liinibuss vaksalist väljub. Reisijate selgitusel pole praegusel juhul rongi kiiremast sõidust mingit kasu, sest kesklinna jõuab ikkagi endisel kellaajal.

Kaupo Kase kinnitas, et sellegi mure lahendamisega tegeldakse, kuid ühe bussiaja muutmine toob ahelreaktsioonina kaasa segaduse teiste liinidega. Seetõttu tuleb enne muudatuse tegemist vaadata üle kogu linnaliinibusside graafik. «Kindlasti saame rongi saabumise ja bussi väljumise aja vastavusse,» lubas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles