VÄLISMAA

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euroopa Keskpank muutis prognoose

Euroopa Keskpank (EKP) prognoosis eile, et eurotsooni tänavuseks majanduslanguseks kujuneb 0,4 protsenti, mitte 0,1, nagu ta oli arvanud juunis.

Juunis järgmiseks aastaks tehtud üheprotsendilise majandustõusu prognoosi vähendas EKP 0,5 protsendile.

Ühtlasi otsustas EKP, et põhiline baasintressimäär ei muutu, vaid jääb 0,75 protsendile.

Vene ja Jaapani autofirma asuvad koostööle

Venemaa president Vladimir Putin avas eile Jaapani autotootja Mazda ja Vene autotootja Sollers ühisettevõtte. 300 miljonit dollarit maksnud ühisettevõte asub sadamalinn Vladivostokis.

Algul hakkab ühisettevõte tootma aastas 50 000 autot, täielik aastane tootmisvõimsus on 100 000 sõidukit. Ettevõtte omanikud on Mazda ja Sollers võrdselt.

Poolakas pedaalib meeleldi

Poola uuringufirma CBOS küsitluse järgi sõidab jalgrattaga 70 protsenti poolakaid.

23 protsenti vastanuid väntab jalgrattaga aasta ringi, hoolimata sellest, milline on ilm, 77 protsenti istub jalgratta selga ainult ilusa ilmaga. 54 protsenti vastanuid ei poolda kohustuslikku rattakiivrit. 68 protsenti leiab, et sadulasse ei tohiks istuda, kui joodud on kas või üks õlu.

Küsitluse järgi sõidab 74 protsenti poolakaid rattaga vaba aja veetmiseks ning 32 sportimiseks. Tööle pedaalib 50 protsenti ja 5 protsenti käib rattatreeningul.

CBOS küsitles 14.—22. augustini 1011 täiskasvanud poolakat.

Obama sai presidendi-kandidaadiks

USA endine president Bill Clinton esitas praeguse riigipea Barack Obama (pildil)  ametlikult demokraatide presidendikandidaadiks.

«Tahan, et Barack Obamast saaks Ühendriikide järgmine president,» ütles Clinton demokraatide valimiskongressil Põhja-Carolinas. «Soovin, et selleks saaks mees, kes kõhklemata usub, et suudame üles ehitada uue, unistuste Ameerika majanduse.»

Viimased arvamusküsitlused ennustavad 6. novembri presidendivalimistel tasavägist heitlust Obama ja vabariiklaste kandidaadi Mitt Romney vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles