Suurde kontserni kuuluvad Viljandi firmad liitusid

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurem osa ühinenud Sveba-Dahleni töötajaid on seotud seadmete valmistamisega ning sel aastal juba kaks korda uusi töökäsi otsinud firma tahab lähiajal tootmist veelgi laiendada.
Suurem osa ühinenud Sveba-Dahleni töötajaid on seotud seadmete valmistamisega ning sel aastal juba kaks korda uusi töökäsi otsinud firma tahab lähiajal tootmist veelgi laiendada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kaks seni kõrvuti asunud Rootsi küpsetusseadmete tootja Sveba-Dahlen Group AB tütarfirmat ühinesid eelmisel nädalal üheks ettevõtteks, mis tegeleb nüüd nii tootmise kui müügiga.

Seni kõrvuti asunud, kuid eraldi tegutsenud osaühing Sveba-Dahlen ja aktsiaselts Sveba-Dahlen Baltic ühinesid ning firma kannab nüüdsest nime osaühing Sveba-Dahlen.

Firma tegevjuhi Simmo Soometsa sõnul ei muutu ettevõttes esialgu midagi. Ühtegi töökohta ei kaotata ning pigem teeb firma pingutusi, et tööliste hulka suurendada. Seni oli tootmisega tegelnud osaühingus 60 ning müügile ja seadmete hooldamisele keskendunud aktsiaseltsis kuus töötajat. Uues ettevõttes jätkavad tööd kõik 66 inimest.

Aktsiaseltsi senine juht Marge Tirgo asub uues firmas ametisse müügidirektori ja juhatuse liikmena.

Viljandis suurtele köökidele pitsa- ja leivaküpsetus­ahjusid, kerkekappe, transpordiliine, miksereid ja muud tehnikat tegeva firma toodang jõuab Soometsa sõnul Rootsis asuva peakontori kaudu kõikjale maailma.

«Üha rohkem müüakse meie tooteid näiteks Venemaale ja Hiinasse, aga neid leiab ka Panamast Lõuna-Aafrikani,» rääkis ettevõtte juht. «Seetõttu pole Euroopa majanduskriis meile suurt mõju avaldanud.»

Et rahvusvaheline kontsern on Viljandis üha tootmist laiendanud, on siin ka töötajate hulk suurenenud. «Uusi inimesi otsime eeskätt tootmise poolele,» ütles Soomets.

Viljandis asuv firma tegeleb müügi, seadmete paigalduse ja hooldusega peamiselt Baltimaades. Soometsa selgitusel on ettevõtte asukohta arvestades peamine rõhk Eestil ja Lätil. Riias on firmal ka esinduskauplus.

Müügi ja hooldusega tegelnud aktsiaselts Sveba-Dahlen Baltic asutati Viljandis 1995. aastal. Tootmisettevõte osaühing Sveba-Dahlen rajati 1999. aastal. Ettevõtte planeeritav käive sel aastal on 4,5 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles