Piima­tööstus tasus suurema osa võlast

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aasta algusest Viljandi Veevärgile kanalisatsiooniteenuste eest maksmata jätnud Tere piimatööstus tasus hiljuti võla, kuid viivitab endiselt intresside ülekandmisega.

16. augustil algatas Veevärk kohtuhagi, milles palus õiguskaitseorganitel Viljandis piimakombinaati pidavalt aktsiaseltsilt Tere välja mõista lepingujärgne võlg koos viivistasuga.

Avalduse järgi polnud firma reovee ärajuhtimise ja veevarustusteenuste arveid tasunud juba jaanuarist alates ning oli võlgu üle 122 000 euro. Summale arvutati otsa üle 10 000 euro viivist.

Arved arestiti

Viljandi Veevärgi juhataja Toomas Porro tõdemust mööda oli nende jaoks tegemist väga suure summaga, millele lisas kaalu teadmine, et Tere on Veevärgi üks suuremaid kliente. Piimakombinaadi makstud raha moodustas 15,5 protsenti vee-ettevõtte müügitulust.
Porro sõnul hakkas Tere end liigutama üsna pea pärast seda, kui kohus oli hagi vastu võtnud ning selles sisaldunud palve peale firma arved arestinud.

«Põhivõla saime kohe, aga intressid on seniajani üleval,» lausus juhataja.

Miks intressivõlg püsib, ei osanud eile keegi «Sakalale» öelda. Toomas Porro jutu järgi pole Tere sellekohast nõuet seni vaidlustanud ega ka oma tegude kohta põhjendusi jaganud.

Põhjused on teadmata

Piimatööstuse juhi Oliver Kruudaga ei õnnestunud «Sakalal» eile telefonitsi kontakti saada. Varem on ta ajalehe vahendusel lubanud, et kogu võlg saab tasutud.

Seda, miks üldse Viljandi Veevärgile võlgu jäädi, ei soostunud Kruuda kahe nädala eest põhjendama, andes mõista, et tal puudub selle kohta üksikasjalik teave.

Toomas Porro sõnul on tal kavas lähitulevikus Tere esindajatega ühe laua taha istuda ning edaspidise koostöö suhtes silmast silma nõu pidada.

«Tahame, et asjad laabuksid ladusalt, ilma et oleks vaja teineteise suhtes jõumeetodeid kasutada. Kohtust abi otsimine peaks olema hädapärane variant,» selgitas ta.

Tere kombinaadis töötab sadakond inimest. Viimastel aastatel on Viljandis valmistatud peamiselt kohupiimatooteid, ent Terel on plaanis siia kolida ka näiteks piima, sulatatud juustu ja suitsujuustu liin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles