Tööinspektsioon hakkab kontrollima koole ja poode

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööinspektor Harri Alaru ütlemist mööda leidub ohtralt ohutegureid sööklates.
Tööinspektor Harri Alaru ütlemist mööda leidub ohtralt ohutegureid sööklates. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Tööinspektsiooni Lõuna inspektsiooni tööinspektorid alustavad märtsis sihtkontrolle koolides ja kaubandusasutustes, pöörates suuremat tähelepanu töövahendite ohutusele ja ettevõtetele, kelle töötajatel on tuvastatud kutsehaigus või kutsehaiguse kahtlus.


Sihtkontroll «Ohutu kool» vältab oktoobri lõpuni, kavas on külastada 60 Lõuna piirkonna kooli.

«Kontroll hõlmab kogu töökeskkonda, erilist tähelepanu pööratakse tööõpetuse ruumidele ja sööklatele,» selgitas juhtiv tööinspektor Harri Alaru. Tema ütlemist mööda leidub rohkem ohutegureid just sööklates, kuid kontrollitakse ka õppeastutuste spordiruume, -väljakuid ja -vahendeid.

Sihtkontroll «Ohud kaubanduses» kestab novembrini ning selle käigus külastatakse 55 Lõuna inspektsiooni piirkonna kaubandusettevõtet. «Kaubandusvaldkonnas esinevad puudused on eripalgelised, sagedased probleemid on ruumikitsikus, puhkepauside puudlik korraldamine ja tuuletõmbus,» loetles kontrolli juhtiv tööinspektor Merilin Nurme.

Tööinspektsiooni Lõuna inspektsiooni piirkonda kuuluvad kuus maakonda: Võru-, Jõgeva-, Põlva-, Valga-, Viljandi- ja Tartumaa. Nimetatud maakondades teevad sihtkontrolle kaheksa tööinspektorit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles