Uus Viljandi maavanem võib selguda alles sügisel

Rannar Raba
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi maavanema ametikett
Viljandi maavanema ametikett Foto: Elmo Riig

Kuigi regionaalminister Siim Kiisler ei ole öelnud, kellest võiks saada uus Viljandi maavanem, spekuleeritakse kuluaarides mitme nimega.


Võimalike kandidaatidena on nimetatud Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluvat omavalitsusliidu juhti ja Halliste vallavanemat Andres Rõigast, maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhatajat Tõnis Kortsu ja Viljandimaa arenduskeskuse juhti Urmas Tuuleveskit. Samas pole võimatu seegi, et uus juht tuuakse sisse väljastpoolt maakonda.

"Las need spekulatsioonid jäävad. Sellele kohale on vaja targemaid inimesi kui mina," ütles Andres Rõigas "Maalehele".

Viljandi uus maavanem määratakse alles suvel või sügisel. Põhjus on selles, et suvel saab täis tervelt kuue maavanema ametiaeg. Seepärast pannakse Küttise lahkumise järel esialgu ametisse ilmselt kohusetäitja. "Sakala" andmetel saab suure tõenäosusega selleks Tõnis Korts.

"Kuus uut maavanemat püütakse paika panna korraga," ennustas üks ametis jätkav, kuid anonüümseks jääda soovinud maavanem, kes viitas ka omaaegsetele segadustele Saare, Pärnu ja Põlva maavanema ametissenimetamisel.

Teatavasti pikendas regionaalminister kunagise Saare maavanema kohusetäitja Hans Teivi volitusi tervelt 13 korda, iga kord kolme kuu kaupa. Ka Kalle Küttis kandis enne Viljandi maavanemaks kinnitamist enam kui aasta kohusetäitja tiitlit.

Aprillis haridus- ja teadusministeeriumi üld- ja kutsehariduse asekantslerina jätkav Küttis on Eesti valitsejate seas kolme kõrgharidusega üks haritumaid. Ta on töötanud Tarvastu gümnaasiumi direktori ja maavalitsuse haridusosakonna juhatajana. 2003. aastal kaitses Küttis Tartu ülikoolis magistrikraadi teemal "Viljandi maakonna üldhariduskoolide võrk aastal 2010".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles