Vabajalg kutsub tantsima

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval kaheksandat hooaega alustanud Viljandimaa tantsurühm Vabajalg kutsub endaga ühinema uusi tantsijaid.

Rühma juhendaja Vaike Rajaste rääkis, et tantsijad on nõuks võtnud lähemal ajal selgeks õppida mõned verivärsked autoritantsud ning esitada neid oktoobris üle-eestilisel uute tantsude võistlusel. Lisaks peetakse plaani jõulude paiku välja tulla uue, Viljandi-teemalise kavaga.

Paljud rühmad, sealhulgas Vabajalg, peavad juba tänavu langetama põhimõttelise otsuse: kas kandideerida 2014. aasta üldtantsupeole a-rühmana või mitte. Neid, kes seda teed lähevad, ootab Rajaste sõnul peagi ees pingeline töö, sest peo programmis on a-rühmadel väga suur, et mitte öelda kandev roll.

«Samas pole kõrge taseme püüdmine Vabajalale kaugeltki kõige tähtsam siht — esmajoones käiakse koos ikkagi selleks, et tunda rõõmu heast seltskonnast ja liikumisest,» lausus juhendaja.

2005. aasta sügisel tantsijate endi initsiatiivil asutatud Vabajalas teevad kaasa teotahtelised noored vanuses 20—36 aastat. Juhendaja Vaike Rajastet assisteerib kontsertmeistrina Maire Rahnel. Lisaks sellele, et Vabajalg esineb aasta läbi kümnetel kultuurisündmustel ning pidudel, leiab rühma liikmete vedamisel iga aasta veebruaris Viljandi südalinnas aset talvine tantsupidu.

Kel on soov rühmaga ühineda, peaks endast märku andma aadressil vabajalg@vabajalg.ee või tulema treeningutele, mis on Ramsi vaba aja keskuses neljapäeviti kell 19 ja pühapäeviti kell 18.30.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles