Mulgi kuued äratasid piiri taga huvi

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgimaa esindajad (vasakult) Arvo Maling, Alar Karu, Erich Palm, Andres Rõigas, Janne Järvelt, Ene Saar, Kristel Habakukk, Ene Maaten ja Peeter Rahnel käisid Petseris kultuurisuhteid loomas. Mustakuuelise seltskonnaga lasid paljud end pildistada.
Mulgimaa esindajad (vasakult) Arvo Maling, Alar Karu, Erich Palm, Andres Rõigas, Janne Järvelt, Ene Saar, Kristel Habakukk, Ene Maaten ja Peeter Rahnel käisid Petseris kultuurisuhteid loomas. Mustakuuelise seltskonnaga lasid paljud end pildistada. Foto: Erakogu

Möödunud nädalal käisid mulgid eesotsas kuue rahvarõivais vallavanemaga Petseris Radaja festivalil uurimas, kuidas on setod oma kultuuri juured nii sügavale ajanud, et isegi noored leelotavad peo­platsil murdekeeles.

«Setodega võrdlusest selgub, et meie kultuur pole olnud piisavalt järjepidev, ja seepärast on nad meist ees,» kõneles Mulgi kultuuri instituudi juhataja Janne Järvelt. «Neis on keel ja laul tugevamalt sees.»

Copy

Märksõnad

Tagasi üles