Tänavafestival trotsis vihma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taliekstreemsportlaste suureks rõõmuks oli Turu tänavale toodud lund.
Taliekstreemsportlaste suureks rõõmuks oli Turu tänavale toodud lund. Foto: Siim Teder

Laupäeval korraldatud Viljandi esimene noorte tänavafestival jäi ootamatult vihma kätte ning korraldajate hinnangul oli seepärast ka linlaste huvi oodatust väiksem.

Ratastel ekstreemsportlaste tiimi eestkõnelejaks kujunenud Kris Süld ütles, et nad ei saanud kahjuks oma kavaga üles astuda, sest vihm oleks võinud rattaid rikkuda. «Idee oli äge, kuid ilm rikkus asja ära,» nentis Süld.

Tema arvates ei jõudnud palju rahvast peole ka seetõttu, et oli 1. september ning kooli alguse puhul tavatsetakse aega veeta perekonna seltsis. «Me isegi oleks oma kava aktuse kõrvalt kähku ära teinud,» lisas Süld.

Viljandi linnaraamatukogu meisterdamisnurgas käis huvijuht Vilja Volmeri sõnul päris palju inimesi, kuigi arvestatud oli veelgi suurema hulgaga. Meisterdama jõudis üle kol­mekümne noore, kes said teha südame- ja kollikujulisi järjehoidjaid ning pastakaid.

Turu tänavale olid kogunenud ka lumespordisõbrad. «Lumi toodi kohale Tartu Lõunakeskuse uisuväljakult,» selgitas suusa- ja lumelauasõpradele võimaluse andnud Kristjan Kivistik. Viljandi noortevolikogu esimehe Kivistiku sõnul meeldis relsi ja kõrgendusega väljak sõitjatele väga ning ka pealtvaatajad olid rõõmsad. Pärast lumelaudureid nautis kümmekond noort lumesõda.

Kivistik avaldas lootust, et midagi sellist korraldatakse taas järgmise aasta suvel.

«Algatus ning idee olid head, kuid kahjuks ei jõudnud informatsioon noorteni,» arvas Kivistik. Ta selgitas, et kuna kool veel ei käinud, oli noorteni raske jõuda. «Viljandi noored ei ole küll suhkrust, kuid hommikune vihmasadu röövis nii mõneltki huvi.»

Sakala keskuse noorsootöö koordinaatori Mart Saare jutu järgi ei läinud pidu päris nii, nagu oli planeeritud. «Lõplik festivali kava sai kokku neljapäeval, mil ilmateade lubas head ilma,» ütles Saar.

Tema sõnul ei soosinud neid ilm, kuid järgmisel korral tuleb ka peo vorm paremini läbi mõelda. «Noor vaatab üle värava sisse ning kui ta 15 minuti jooksul endale tegevust ei leia, jalutab minema. Korralduses tuli teha kiireid muudatusi. Näiteks populaarseks osutunud tänavakorvpall leidis aset hoopis spordihoones.»

Kultuuriakadeemia tudengid olid püstitanud Vilma hoovi väikse infotelgi, kus huvilistel oli võimalik hankida infot kooli kohta, kuid nad said osaleda ka aaretejahil ning joonistada Vilma hoovi tulevikku.

Akadeemia kommunikatsiooni- ja projektitalituse spetsialist Hannele Känd nentis, et üritus oli veidi allapoole ootusi. «Eks ilm rikkus palju ära,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles