Repliik: Lapsed

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisi Seil
Liisi Seil Foto: Elmo Riig / Sakala

Algul on nad väikesed. Magavad vankris ja siplevad süles.

Siis hakkavad nad rääkima. Täitsa oma mõtteid! Vahel on need armsad ja vahel naljakad, kuid mõnikord ka sellised, millest täiskasvanul tasub õppida.

Kui kätte jõuab koolimineku aeg, on neil esimene nukker lahkumine, lasteaia lõpupidu juba seljataga. Tulevik tundub põnev ja uudne. Esimesed kooliaastad õpetavad palju nii lastele kui vanematele.

Põhikoolis arvavad nad, et on juba kõigist targemad, aga gümnaasiumi või kutsekooli lõpuks saavad paljud õnneks aru, et on targemaidki. Vanematel tuleb leida tasakaalukust murdeaeg kannatlikult üle elada.

Kaksteist aastat järjest on esimesel septembril põhjust kodus teha küpsisetorti või kirjut koera. Siis seisab ühel hetkel su ees noor mees või naine ning ütleb lahkudes: «Varsti näeme!» Algab ülikool ja kindlasti ka elukool, kusjuures lõpetada on võimalik ainult seda, mis sai mainitud esimesena.

Head tarkusepäeva meile kõigile!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles