Esinumber läheb lõikusele

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valu tegev kannakõõlus on Viljandimaa väledaima pika- ja keskmaajooksja Keio Kitse nurka surunud: mõne aja pärast seisab tal ees lõikus.

Paistu valla sportlane teadis juba kevadel, et operatsioonist tal pääsu pole. Et hooaeg raisku ei läheks, otsustas Kits selle toimingu ette võtta sügisel.

Augustis peetud Eesti kergejõustiku meistrivõistlustel 1500 meetris pronksmedali teeninud ning ka 800 meetri distantsil hõbeda võitnud Kits tunnistab, et on pidanud kogu hooaja treenima valu trotsides.

«Mu füüsiline vorm on praegu päris hea: mõlemal meistrivõistluste distantsil parandasin veidi oma rekordit,» selgitas Eesti maaülikooli spordiklubis Enn Selliku käe all treeniv Keio Kits.

Tänavu valu blokeeriva süsti toel võistelnud jooksja sõnul annab tema heast füüsilisest seisundist tunnistust seegi, et nädala eest peetud kuldliiga osavõistlusel suutis ta kiires jooksus näidata Eesti kõigi aegade kolmandat tulemust.

«Seal oli väga raske, viimasel ringil võitlesin tugeva valuga,» lausus ta. «Kui kannatab, lähen ehk pühapäeval veel Pärnusse Kahe Silla jooksule — ega mul midagi kaotada ole. Aga eks see paista: valus piinelda ka ei taha.»

Septembri teisel nädalal lõikusele minev sportlane loodab hakata paari kuu pärast uuesti vormi koguma, et olla tuleva hooaja algul jälle heas hoos. «Kui praegu lõigatakse vasakut jalga, siis aasta pärast tuleb ilmselt sama protseduur ette võtta paremaga,» oletas jooksja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles