Eesti uudised

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Meelis Kiili sai Kaitseliidu ülemaks

Valitsus vabastas eile Kaitseliidu senise ülema kolonelleitnant Raivo Lumiste ametist ning nimetas organisatsiooni etteotsa brigaadikindral Meelis Kiili.

Brigaadikindral Meelis Kiili asub Kaitseliidu ülema kohale 17. detsembril. Kehtiva korra järgi nimetab Kaitseliidu ülema ametisse valitsus, lähtudes kaitseministri ja kaitseväe juhataja ühisest ettepanekust.

Kaitseminister Urmas Reinsalu tänas kolonelleitnant Raivo Lumistet kuue aasta jooksul Kaitseliidu arengusse antud suure panuse eest. Alates 2006. aastast Kaitseliidu ülemana teeninud kolonelleitnant Lumiste esitas lahkumisavalduse ja jätkab tööd kaitseväe juhataja nõunikuna.

Meelis Kiili on alates 1993. aastast teeninud mitmel ametikohal Kaitseliidus ja Balti pataljonis ning Eesti kontingendi ülema asetäitjana ÜRO missioonil Lõuna-Liibanonis.

Samuti on ta teeninud rahuoperatsioonide keskuse ülemana, ning olnud mitmel ametikohal maaväe staabis, sealhulgas maaväe ülema kohusetäitja ning kaitsejõudude peastaabi ülema asetäitja.

Aastatel 2008—2010 oli Kiili Ameerika Ühendriikides Eesti kaitseatašee. Praegu teenib ta Balti kaitsekolledži ülema ametikohal.
 

Politseid kiusanud mees pandi kinni

Kohus mõistis 20-päevase aresti mehele, kes häiris augusti algul Valgas politsei tööd. Ta tegi ühe öö jooksul politseile 84 tühikõnet ja valeväljakutset.

Sündmused said alguse 9. augusti öösel kell üks, kui end Petroviks nimetanud mees edastas politsei lühinumbril 110 teate, nagu oleks Valgas vägistatud üks naine.

Patrullpolitseinikud kiirustasid saadud aadressile ning hoidsid teatajaga sidet, ent ühtki abivajajat ei leidnud. Helistaja tunnistas seejärel politsei korrapidajale, et oli teinud valeväljakutse.

Politsei tuvastas andmebaaside abil helistaja, 31-aastase kohaliku elaniku Marguse.
Järgmiste tundide vältel jätkas Margus politsei töö häirimist ning tegi hädaabinumbril 84 tühikõnet. Politsei andis talle ikka ja jälle korralduse lõpetada hädaabiliini töö segamine, aga Margus eiras seda.

Politsei alustas tema suhtes väärteomenetlust võimuesindaja korralduse eiramist ning valeväljakutse tegemist käsitlevate paragrahvide järgi.

Üleeile määras kohus politsei tööd seganud mehele mõlema süüteo eest kokku karistuseks 20 päeva aresti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles