Peaminister hukka mõistma ei kiirusta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister, Reformierakonna esimees Andrus Ansip ütles, et kui kuriteos kahtlustatavatele riigikogu liikmetele peaks esitatama süüdistus, sõltub nende riigikogust lahkumine selle sisust ja raskusest.

Ansip sõnas eile valitsuse pressikonverentsil, et ta ei ole Reformierakonna rahastamise kriminaalasjas kahtlustuse saanud riigikogu liikme Kalle Pallinguga sel teemal rääkinud.

Ta arutles: «Ajakirjanduse vahendusel on mulle teada, et ta on andnud raha oma endisele elukaaslasele, kes on selle raha annetanud Reformierakonnale. Pistise episoodiga ei ole ma kursis, ma ei pea rääkima asjadest, millest ma eriti ei tea. See puudutab tema äripartnerit ja üks kaasaktsionär on justkui teisele andnud pistist. Minu jaoks on kummaline sellest aru saada. Aga ju seal on asjaolusid, mis seda asja vähem kummaliseks teevad, kui ainult minu pinnapealne info.»

Sel nädalal sai avalikuks, et Reformierakonna rahastamise asjaolusid uuriva kriminaalasja kohtueelses menetluses on peale reformierakondlasest justiitsministri Kristen Michali ning tema erakonnakaaslase, riigikogu liikme Kalev Lillo saanud kahe paragrahvi järgi kahtlustuse ka riigikogu liige Kalle Palling.

Juhtiva riigiprokuröri Heili Sepa kinnitust mööda on Michalile, Lillole ja Pallingule esitatud kahtlustus, sest kriminaalasjas on olnud vaja nad inkrimineerivate asjaolude kontrollimiseks üle kuulata.

«Kõiki kahtlustatakse erakonna varale seatud piirangute rikkumises, Pallingu kahtlustus on ühtlasi kvalifitseeritud pistise võtmise sätte järgi. Menetluse muude üksikasjade ja kahtlustuste detailse sisu avaldamine ei ole kriminaalmenetluse huvides ja seetõttu me seda praeguses faasis ei tee,» ütles Sepp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles