Noored ratturid on parimate selgitamiseks valmis

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme ja ülehomme Vändras peetavate Eesti noorte eraldistardi ja grupisõidu meistrivõistluste tarvis viimast lihvi saavatel Viljandi rattaklubi noortel on seljataga võistlusterohke nädal.

Valmistumise kaalukaim osa oli nädala eest Tartu lahtistel meistrivõistlustel, kus ratturid said end proovile panna nii eraldistardis kui grupisõidus.

Reedel Tartu lähedal Jõgeva maanteel asetleidnud eraldistardiga sõidus otsustas viljandlaste treener Marek Johanson saata meie M16 klassi noormehed M18 klassi rajale. Tema selgitust mööda oli juunioride 15-kilomeetrine trass meistrivõistlusi silmas pidades sobilikum ning andis hoolealuste sportlikust vormist hea ülevaate.

Viljandlastest oli rajal kiireim Kristjan Johanson, kes lõpetas neljandana. Ivo Velbaum oli kuues, Jaanus Tasane seitsmes, Georg Paldra kaheksas ning Reio Toom üheksas.

16-aastaste neidude 10-kilomeetrises sõidus sai parima tulemuse viljandlanna Kärolin Varblane, N14 klassi poole lühemal rajal oli Reelika Varblane teine ning noormeeste M14 samal distantsil lõpetas Joosep Sankmann seitsmendana ja Joosep Lossmann 12-ndana.

Pühapäeval tegid noored ratturid Tartumaal grupisõidu meistrivõistluste peaproovi. Alla 16-aastaste seas pälvis hästi töötanud meeskonna toel võidu Kristjan Johanson.

16-aastaste 46-kilomeetrise mõõduvõtu kolmandal kilomeetril pagesid peagrupist Kristjan Johanson ja Vooremaa klubi rattur Peeter Pung. Viljandlaste treeneri sõnul töötas nende taktika kenasti. «Liidrite edu kasvas suuresti peagruppi vedava ja rahustava Jaanus Tasase ning teiste viljandlaste toel,» selgitas Johanson.

Jooksikutel oli sedaaegu võimalik kasvatada vahe korralikku tempot hoides ligemale viiele minutile. Kilomeeter enne lõppu kandis liidrite duellis vilja Kristjan Johansoni rünnak ning viljandlane teenis konkurendi ees kindla võidu.  

Grupisõidu pronksmedaliomanik selgus grupifinišis, kus meeskonnakaaslase tarvis ennastsalgavat tööd teinud Jaanus Tasane jäi napi kaotusega neljandaks. Grupis tuli Ivo Velbaum meie noortest üle lõpujoone kuuendana ning Reio Toom kaheksandana. Üldarvestuses 16. koha saanud Kärolin Varblane pälvis võidu tütarlaste arvestuses.

Poole lühemal, 23-kilomeetrisel võistlusmaal jäi 14-aastaste grupisõidus tugevalt esinenud Joosep Sankmann finišijoonel sentimeetrite mängus esimesena poodiumilt välja. Kaheksandana finišeerunud Reelika Varblane teenis võidu tütarlaste arvestuses.

Kolm päeva enne meistrivõistlusi said rattaklubi noored viimase eraldisõidu lihvi Kambjas, kus kõigile vanuserühmadele oli ette valmistatud 10,5-kilomeetrine rada.

Viljandi parimana oli Kristjan Johanson päeva üheksanda tulemusega M16 klassis teine, Ivo Velbaum tuli samas vanuserühmas neljandaks, Georg Peeter Paldra kuuendaks, Jaanus Tasane seitsmendaks ning Reio Toom kümnendaks. M14 arvestuses sai Joosep Sankmann kolmanda ning Joosep Lossmann neljanda koha, N16 konkurentsis lõpetas Kärolin Varblane teisena ning Reelika Varblane oli N14 arvestuses parim.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles