ARVAMUS: Sebrad talveks valmis!

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kiiler
Gert Kiiler Foto: Elmo Riig / Sakala

Kaks päeva enne kooliaasta algust peame tõdema, et Viljandi tänavatele on osa sebrasid ikka veel maalimata. Ometi on need tähtsad abimehed juntsudele, kel seisab ees esimene koolitee.

Vanemaid õhutatakse liiklusohutuse kampaaniatel lapsega kooliteed juba nädal varem läbi käima ja õpetama, kuidas seal käituda. Paraku ei tee mahakulunud vöötrajad seda just hõlpsaks.

Tõtt-öelda on esimesse klassi minevad lapsed lihtsalt hea näide, juhtimaks tähelepanu üldisemale probleemile.

Igaüks teab, et tavaline tänavamärgistus elab meie kliimas üle kõigest ühe talve, mistap sebrad ja muud jooned tuleb igal aastal uuesti teele maha märkida. Seda absurdsem on, et nimetatud tööga pole ühele poole saadud veel suve lõpukski.

Kas tõesti on mõtet kulutada värvi paari kuu jaoks: juba novembris võib ju lumi maha tulla ja sealtpeale ei saa teemärgistuse nähtavuses niikuinii kindel olla?

Mõistan, et pindamist vajavatele teedele pole mõtet enne tööde lõpetamist trükivärvi raisata, kuid sellised lõigud on ju vähemuses ning pealegi on ka pindamisest nüüd juba hulk aega möödas. Kas ei võiks teisi vöötradu ning muid teekattemärgistusi maha joonida suve hakul, kui aukude lappimine on lõppenud?

Võiks arvata, et linnavalitsusel tuleb odavam tellida kogu töö korraga, kuid sellele väitele räägib vastu linnatänavatel nähtav: ainuüksi Paalalinnas on lähestikku sel suvel värvitud sebrasid ning kaduma läinud vöötradu. Viimastest mõni ehk ongi tänavuse pindamiskihi alla jäänud, aga teised on lihtsalt maha kulunud.

Kui lähinädalate jooksul ei suudeta puuduvat märgistust maha maalida, pole siinkirjutaja arvates mõtet tänavu sellele enam raha kulutada. Võib-olla on niisugune otsus juba langetatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles