Neiud hoiatavad ahistaja eest

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle puu tagant lähenes neiule kahtlane mees.
Selle puu tagant lähenes neiule kahtlane mees. Foto: Kenno Soo

Viljandi elanikel tasuks lauluväljaku kõrval tiigi läheduses silmad ja kõrvad lahti hoida: tundmatu mees on seal tülitanud kahte noort naist. Politseile pole ahistajast siiski ühtegi teadet laekunud.

Pärast seda suve nõuab pimedal ajal Hariduse tänavalt lauluväljaku poole pööravale kõnniteele astumine 18- ja 20-aastaselt viljandlannalt tohutut eneseületust. Neiudel on sel teelõigul ette tulnud väga ebameeldivaid kokkupuuteid kahtlaselt käituva mehega, keda nad peavad ahistajaks.

Kannatanute säästmiseks jätab «Sakala» nad anonüümseks, kuid mõlema nimed on toimetusele teada.

Ahistaja krabas käest

«Sakalaga» vestelnud tütarlaps oli suve algul teel kesklinnast Männimäele. Ta tuli lauluväljaku juurest kõnniteed pidi alla ning möödus laululavast. Kollase maja lähedal märkas neiu meest, kes lähenes talle tiigi ääres kasvava puu tagant.

«Ta puudutas mu õlga ning kui kiirel sammul eest ära läksin, hakkas mind jälitama, hoides distantsi,» kirjeldas tüdruk juhtunut. Mees jälitas tütarlast Reinu tee ringristmikuni. Seal pööras otsa ringi ja kõndis tagasi.

Augusti algul puutus neiu ilmselt sama ahistajaga uuesti kokku. Teine kohtumine oli ebameeldivam, sest seekord jooksis mees tütarlapsele järele ja haaras tal valusalt käest, nii et sellest jäi isegi väike sinikas. Õnneks suutis neiu käe lahti tõmmata ja ära joosta. Mees jälitas teda Liiwi Bowlingu majani.

«Tal oli seljas suurte ruutudega pluus ning ta tuli lauluväljaku lähedal asuva tiigi juurest,» lisas neiu.

Teine tüdruk nägi samas kohas kummaliselt käituvat meest samuti suve algul. Tulles pärast südaööd Männimäelt, pööras ta pärast Liiwi Bowlingut lauluväljaku poole.

Et neiu kuulas kõrvaklappidest muusikat ja kõndis pea norus, ei pannud ta üleni mustas meest esialgu tähele. Hetkeks tõstis neiu pilgu maast ning märkas teda tiigi ääres kasvava puu tagant välja hiilimas. Kohe, kui mees nägi, et teda on märgatud, taandus ta uuesti puu taha.

Tütarlaps pööras suurest ehmatusest ringi ning kõndis hästi kiiresti mööda Hariduse tänavat Vaksali tänava poole.

«Politseisse ma ei teatanud, sest mõtlesin pigem sellele, kuidas sealt ruttu minema saada. Oleks ta mind katsunud, oleksin kindlasti politseisse pöördunud,» ütles neiu.

Pimedas on hirmus

Mõlemad neiud kurtsid, et tänavavalgustus Valuoja kooli ümbruses ei põle ja see loob pahategijatele head võimalused.

«Peab autoteel kõndima, sest siis on ohutum — saab mõlemale poole kergemini ära joosta,» kaebas üks neist.

Viljandi linnavalitsuse majandusameti juhataja Reevo Maidla sõnul rajatakse Hariduse tänava ja Valu­oja kooli ümbrusesse uut tänavavalgustust paralleelselt ühisgümnaasiumi ehitamisega. Maidla andis lootust, et Valuoja kooli ümbrus peaks uuesti valgustatud saama septembrikuu teiseks pooleks. Elanikud pole pimedusse mattunud Hariduse tänava pärast linnavalitsusse seni kaevanud.

Viljandi politseijaoskonna juht Alvar Pähkel tõdes, et temani pole info ahistaja kohta jõudnud, ning soovitas tütarlastel politseisse pöörduda.

Pähkel andis ahistaja küüsi langenutele nõu helistada kohe politsei lühinumbril 110 ning rääkida juhtunust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles