Sakala meeskoor alustab uut hooaega

, meeskoori Sakala juhatuse liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala meeskoor esines maakonna laulu- ja tantsupeol.
Sakala meeskoor esines maakonna laulu- ja tantsupeol. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ilmselt on ka 83. hooaeg nagu paljud eelmised Sakala koorile teguderohke ja huvitav. Kui kõik laabub, saab meie harjutuste korraldamise kohaks sellest sügisest tulevase Sakala keskuse koosseisu kuuluv Viljandi kultuurimaja.

Pärast põhjalikku kaalumist ja meie koorijuhtide võimalusi arvestades on harjutused peaaegu igal nädalal neljapäeviti kell 19 ja üle nädala pühapäeviti kell 15. Neljapäevased harjutused kestavad kaks tundi ning pühapäevased kuni kolm ja pool tundi. Esimene harjutus on eeloleval pühapäeval, 2. septembril.

Ees seisab mitu ettevõtmist. Nendest kaalukaim on oktoobri lõpul toimuv reis Peterburi, et anda sealses eestlaste Jaani kirikus kontsert. Kavas on koos poistekooridega tähistada isadepäeva ning traditsiooniliselt esineda linnarahvale jõulukontserdiga, millele järgneb koori jõuluõhtu ja väike puhkus kuni uue aastani.

Uue aasta ettevõtmistest kaalukaim on ehk CD sisselaulmine. Seda on kavandatud juba mitu aastat, aga tundub, et nüüd haaratakse härjal sarvist.

Tõele näkku vaadates tuli koori juhatusel arutada ka küsimusi, mis igal aastal kahjuks korduvad. Suurimad neist on koori liikmete vähene arv, eriti esimese tenori häälerühmas, ja keskmise vanuse kasv. Üsna tõsiselt vaeti meetmeid, kuidas neid küsimusi lahendada.

Hea lauluhäälega mehi on meie linnas kindlasti palju, jätkuks isegi mitme meeskoori tarvis, aga kui nendega rääkida, tunduvad nad enamikus olevat argade killast.

Kartused on asjatud, sest Sakala ei ole veel professionaalne, vaid ikka asjaarmastajate koor, ehkki tase pole kehv, ja iga viisi pidav mees saab meil kenasti hakkama. Pealegi on sellest sügisest kavas hakata meeste hääli hääleseadja abiga pisut koolitama.

Ka algaval hooajal on meie koorijuhid Liisi Toomsalu ja Mareks Lobe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles