Sportlased kibelevad õue

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aune Varik
Aune Varik Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti vibulaskjate talviste tiitlite jagamise paigaks kujunenud Vana-Võidu spordihoones jagati tänavused medalikomplektid möödunud nädalavahetusel.


Laupäeval võtsid seal mõõtu noorteklassi vibulaskjad. Pühapäeval selgusid aga sisemeistrid täiskasvanute arvestuses ning traditsiooniliselt võisid sellel võistlusel kaasa teha ka noorteklasside parimad.



Viljandi vibulaskjate treener Aune Varik andis kohalike sportlaste esinemisele viie palli süsteemis hindeks neli pluss.



«Tublid olime. Kahju on vaid Jürgo Puki ühesilmalisest kaotusest oma klassi võitjale,» lausus ta ning lisas varmalt, et noorteklassi sportvibuga hõbeda teeninud Pukk tegi iseenesest siiski suurepärase võistluse. «Poiss lubas suvel näidata, milleks ta võimeline on. See oli talle nüüd esimene noorteklassi mõõduvõtt.»



Aune Varik nentis, et kokkuvõttes pole põhjust meie sportlaste tulemuste üle nuriseda: eri vanuse- ja võistlusklassides pälvisid Viljandi spordikooli ja Vana-Võidu vibuklubi esindajad 20 medalit ja neist koguni seitse olid kuldsed.



«Hästi tubli oli noorteklassis esimeseks tulnud Gätlin Nurk, samuti kadettidest kulla saanud Laura Nurmsalu,» tõstis ta veel kaht piigat esile.



Heameelt valmistas Aune Varikule laupäeval plokkvibulaskjate klassis omaealiste seas võitnud Romet Köhleri südikas esinemine täiskasvanute seas, kus ta teenis kolmanda koha.



Sportvibude klassis teenis meestest Eesti meistri medali Siim Aaver ning naistest Anneli Preimann. Mõlemad esindavad Järvakandi Ilvese klubi.



Viljandimaalastest oli meeste konkurentsis neljas Taavo Allik, kes päev varem oli tulnud juunioride meistriks. Naiste konkurentsis jõudis Liis Varik meie parimana kümnendale positsioonile.



Täiskasvanute plokkvibude klassis kuulusid teine ja kolmas koht Vana-Võidu klubi liikmetele Harri ja Romet Köhlerile.



«Tore oli vaadata isa ja poega koos pjedestaali peal,» lausus Aune Varik.


Vibulaskjate talvise ettevalmistushooaja kulminatsiooniks saanud sisemeistrivõistlused andsid Viljandis peamiselt noortetööle keskendunud Aune Varikule kindlust, et tehtud töö annab peagi algaval võistlushooajal tulemusi.



«Ootame pikisilmi lume sulamist, et saaks jälle välja laskma minna,» lausus ta. «Tänavu pole meil raske majandusliku seisu tõttu olnud võimalik soojamaalaagrisse minna. Esimene tähtis suurvõistlus, Poolas peetav Euroopa juunioride maailmakarikavõistluste avaetapp on aga juba maikuus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles