Ramsi vahetab torud välja

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ramsi alevikus on tööd korraga käsil mitmes kohas. Pildil esiplaanil Wesico Projecti töömees Veljo Illak
Ramsi alevikus on tööd korraga käsil mitmes kohas. Pildil esiplaanil Wesico Projecti töömees Veljo Illak Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärsti vallas Ramsi alevikus käivad torutööd, mis on üks osa suuremast plaanist.

Osaühingu Ramsi VK juhataja Maili Meister ütles, et tööd algasid juuli esimesel poolel kinnise meetodiga: spetsiaalsete masinatega oli võimalik torusid maa alla viia pinnast kaevamata. Tavapärane kopatöö läks lahti augustis.

Praegu Ramsil tehtav on üks osa kolmeosalisest Ramsi ja Päri veemajandusprojektist. Esimeses etapis vahetatakse Ramsi vana vee- ja kanalisatsioonitorustik uue vastu ning renoveeritakse puurkaev-pumpla ja reoveepuhasti.

Nagu Meister ütles, liigub seejärel tööjärg edasi Pärile, kus teises etapis uuendatakse kohalik vee- ja kanalisatsioonitorustik. Viimasena renoveeritakse Päri puurkaev-pumpla ja reoveepuhasti. Töödele pannakse punkt hiljemalt 2013. aasta 13. juunil.

«Sisuliselt tähendab see mõlemale asulale peaaegu kogu veevarustuse uuendamist,» lausus ta. «Enam annab see tunda Päril, kus praegu on joogivee rauasisaldus liiga suur.»

Torustikke Meistri sõnul pikemaks ei ehitata, sest juba praegu on peaaegu kõigil Ramsi ja Päri elanikel võimalik oma kodu ühise veevärgiga liita. Pärast kõnealuseid töid avaneb see võimalus veel mõnele majapidamisele.

Peatöövõtjana on objektil ametis osaühing Wesico Project ning alltöövõtjana toimetab osaühing Ducto.

Kolm etappi lähevad maksma ligi 2,7 miljonit eurot. 72 protsenti sellest tuleb Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondist, ülejäänu tasuvad Pärsti vald ja osaühing Ramsi VK, kes võttis selleks pikaajalist laenu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles