Ugala nõukogu koguneb uuesti reedel

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala
Ugala Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Täna hommikul kogunenud sihtasutuse Ugala Teater nõukogu valis endale uue esimehe ja koguneb uute otsuste tegemiseks reedel.


«Kogusime palju uut infot ja vestlesime mitmete Ugala töötajatega,» vahendas täna peetud koosolekul toimunut Viljandi linnapea Kalle Jents. «Nüüd on vaja infot põhjalikult analüüsida ning uuesti koguneme reedel.»


Lisaks valis Ugala nõukogu oma uueks esimeheks kultuuriministeeriumi kantsleri Siim Suklese.

Kultuuriminister Laine Jänes tagandas endise nõukogu esimehe Jaak Alliku oma kohalt neljapäeval. Minister heitis Allikule ette halba tööd personali- ja finantstöö organiseerimisel.

Alliku hinnangul oli tema tagandamise põhjuseks aga vastuseis teatrijuht Peeter Tammearu tagandamisele.

Ettepaneku Allik oma kohalt maha võtta tegi ministrile teatrinõunik ja Ugala nõukogu liige Tõnu Lensment. Sel nädalal tunnistas Jänes vigu Alliku tagandamisel ning Lensment esitas Jänesele palve Ugala nõukogust lahkuda.

Viieliikmelisse nõukogusse kuuluvad endistest liikmetest nüüd vaid poliitikud Peep Aru ja Kalle Jents. Jaak Alliku asemele nimetati Viljandi muusikakooli juht Tonio Tamra ning Lensmendi asemele Siim Sukles. Vahetunud on ka rahandusministeeriumi esindaja, kelleks nüüd on Marika Tuusis.

Tavaliselt koguneb Ugala nõukogu aastas neli või viis korda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles