Kooliminejatelt oodatakse avaldusi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnavalitsus ootab 2. aprillini avaldusi vanematelt, kelle lapsed tuleval sügisel kooliteed alustavad.


Kõik avaldused vaatab läbi komisjon, kes seejärel vanemate soove ja koolide võimalusi arvestades koostab õpilaste nimekirjad.

Viljandi linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti peaspetsialist Edda Riesenberg ütles, et peamine alus õpilaste jaotamiseks koolide vahel on registrijärgse elukoha lähedus koolile ja soov astuda õppima juba kooliskäivate õdede või vendadega ühte kooli.

Esimeses klassis kooliteed alustavate õpilaste nimekirjad kinnitatakse 30. aprilliks. Siis saab nendega tutvuda lasteaedades, koolides ja linnavalitsuse haridus- ja kultuuriametis.

Koolikohustuslik on laps, kes jooksva aasta 1. oktoobriks saab seitsmeaastaseks. Erandkorras võib õppetööd alustada ka varem ning samuti on võimalik taotleda koolikohustuse täitmise edasilükkamist ühe aasta võrra.

Esimesse klassi astumise teemal on märtsis Viljandi lasteaedades lapsevanemate koosolekud. Haridus- ja kultuuriameti juhataja Katrin Mändmaa tutvustab Viljandi koolidesse vastuvõtmise korda ja vaba waldorfkooli õpetaja Ulvi Vahter tutvustab õppimisvõimalusi waldorfkoolis.

Lasteaias mittekäivatele kooliminekueas lastele saadetakse vajalikud materjalid posti teel registrijärgsesse elukohta.

Koolimineku avaldustega samal ajal alustatakse ka kooliminekutoetuse taotluse vastuvõtmist. Esimest korda üldhariduskooli mineva lapse seaduslikule esindajale makstakse kooliminekutoetust juhul, kui tema ja lapse elukoht on rahvastikuregistri andmetel olnud vähemalt viimased 12 kuud enne lapse kooliminekut Viljandi. Toetuse suurus on 2000 krooni ja see laekub taotleja kontole 10. augustiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles