«Kartulimugulad koosnevad umbes 80 protsendi ulatuses veest ja nende moodustumiseks vajalikku niiskust on tänavu olnud Eestis piisavalt,» kirjutas Maablogis Jõgeva sordiaretuse instituudi direktor Mati Koppel.
Niiske ja jahedavõitu suvi soosis nii kartulikasvu kui haiguste arengut
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Tundub tõesti, et kartulisaak tuleb päris kopsakas... kui selle kätte saab,» lausus Jõgeva sordiaretuse instituudi kartuliosakonna teadur Ilmar-Aarend Polli. Mugulate ülesvõtmisega on tema sõnutsi lugu keeruline, sest iga päev sajab. Läheks ilm ükskord ometi paremaks ja laseks kartulit võtta, soovib ta.