Nurgapealsesse majja tuleb kohvik

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevase kohviku ruumides käib praegu remont, kuid osaühingu Fellini Kohvik juht Merit Berzin loodab, et aasta lõpul saab söögikoht uksed lahti teha.
Tulevase kohviku ruumides käib praegu remont, kuid osaühingu Fellini Kohvik juht Merit Berzin loodab, et aasta lõpul saab söögikoht uksed lahti teha. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi Vabaduse platsi ääres peaks jõuludeks tööd alustama kohvik, kus inimesed saavad pärast teatrietendust või kontserti õdusalt aega veeta ning head toitu nautides kaaslastega muljeid jagada.

Nurgapealses majas, mille ühes osas tegutses varem alkoholipood ning teises otsas töötas kohtutäituri büroo, käib praegu remont. Mõlemad mainitud asutused on hoonest välja kolinud ning esimese korruse on Ameerikas elavalt väliseestlaselt rendiks võtnud osaühing Fellini Kohvik.

Osaühingu juht Merit Berzin rääkis, et ehitusmehed hakkasid ruumides toimetama 1. juulil ning seni on tehtud peamiselt lammutustöid. Pärast vaheseinte eemaldamist on maja esimesele korrusele tekkinud suur ruum, millesse hakatakse ehitama lihtsat, kuid õdusat kohvikut-restorani.

«Mul on plaanis siia teha ilus koht, kuhu saaks pärast etendust või kontserti edasi tulla ning head toitu ja jooki nautida,» kõneles Merit Berzin, kes on kohviku rajamise üksipäini käsile võtnud.

Ta rääkis, et on pikka aega igatsenud paika, kuhu piduliku ürituse järel saaks õhtut pikendama minna. «Muidu on nii, et inimesed on ennast ilusaks teinud ja välja tulnud, kuid pärast etendust pole neil Viljandis minna mujale kui koju magama.»

Hea toit ja muusika

Mõistagi on kohvikusse oodatud ka kõik teised, kes soovivad hubast õhtut veeta ja head toitu nautida. Just toidu ja joogi kvaliteedile soovib Merit Berzin oma söögikohas suurt rõhku panna.

«Plaanis on teha kohvik-restoran, kus pakutakse nii à la carte-roogasid kui ka paari-kolme päevatoitu. Lisaks on veel koogi- ja tordilett ning värskelt pressitud apelsini- ja greibimahl,» selgitas ta. «Kõik peaks olema värske ja tervislik.»

Kohviku ühte nurka on planeeritud koht klaverile ning selle ees leidub ka veidi tantsuruumi.

«Kindlasti tahan siia tuua elavat muusikat ning teha koostööd Viljandi kultuuriakadeemia ja muusikakooliga. Siin võiks korraldada näiteks nende õpilaste kontserte,» kõneles Berzin. «See võiks olla ühtlasi kogukonna maja ja kohtumispaik, mitte ainult söögikoht.»
Samas pole tegemist ööklubiga — kesköö paiku paneb kohvik uksed kinni.

Kokka on raske leida

Merit Berzin avaldas lootust, et kohviku ruumid saavad valmis novembri lõpuks. Tal on juba kaks töötajat, kes aitavad tarnijatega kokkuleppeid sõlmida ning ettevalmistusi teha. Mis kuupäeval söögikoht uksed avab, sõltub aga sellest, millal õnnestub omanikul leida sobilik kokk.

«Olen kogu oma üle-eestilise võrgustiku tööle pannud, et leida heal tasemel kokka, kes elaks Viljandis või sooviks siia elama tulla. Ega see kerge ole, sest head kokka hoitakse nagu kulda,» nentis ta. Kui vähegi võimalik, soovib omanik detsembrikuiseks jõulumeeleolu ajaks kohviku siiski avada.

Merit Berzin toonitas, et selles kohvikus ei hakata pakkuma odavat kiirtoitu ning hinnatase on seal veidi kõrgem kui paljudes teistes Viljandi kohtades. «Muidugi sooviksin pakkuda odavaid hindu, kuid head alati odavalt ei saa,» selgitas ta. «Minu eesmärk on selle ettevõtmisega vähemalt nulli tulla, mul ei ole mingeid ambitsioone siit kasu teenida.

Soovin, et Viljandi saaks ühe ilusa koha, kus oleks tore käia nii minul kui teistel siinsetel inimestel.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles