Õppurid panid vene keele oskuse proovile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Märtsi algul leidis Viljandis Jakobsoni gümnaasiumis aset vene keele üritus "Lõbusate ja leidlike klubi", kus võistlesid maakonna parimad vene keele oskajad.

Ülesandeid oli mitmesuguseid: kontrolliti nii õpilaste õigekirja oskust kui ka loovust. Näiteks pidid võistlejad teadma võimalikult palju erineva algustähega sõnu. Seejärel tuli ära arvata tuntud eesti ja vene ühiskonnategelasi. Huvitav oli ka venekeelsetest lausetest koosneva mosaiigipildi kokkupanek.


Osalejate lemmikud olid pantomiim ja korgiülesanne. Emotsioone tekitava pantomiimi puhul pidi üks võistkonnaliige näitlema ning ülejäänud võistkonnal tuli ära arvata ning vene keeles väljendada, mida tummnäidendis esitati. Õpilased said näidata nii julgust kui ka sõnavara tundmist.

Lõbusas korgiülesandes pidi üks võistkonnaliige ütlema venekeelseid sõnu, hoides samal ajal korki hammaste vahel. Siis naersid nii õpetajad kui ka õpilased, sest tihti said tegelikest sõnadest hoopis uued.

Lisaks tuli lahendada ka loogikaülesandeid.

Esikoha pälvis Paalalinna gümnaasiumi esimene võistkond koosseisus Ave Kuusk, Kairi Raabe, Merilin Rannamäe, Juhan-Mart Salumäe ja Kaspar Vitsur. Teise koha saavutas Paalalinna gümaasiumi teine võistkond ning kolmandaks jäi Abja gümnaasium.

Õpilased jäid vene keele üritusega väga rahule ja nende arvates võiks seda korraldada ka järgmistel aastatel.

Paalalinna gümnaasiumi esimese võistkonna liikmete arvates ei tulnud võit ootamatult, kindlus süvenes iga ülesandega, siiski oodati tugevamat konkurentsi. Enne võistlusele minekut ei julenud osalejad arvatagi, et just nemad võivad olla maakonna parimad.

Õpilased olid valmistunud raskemaks: nad uurisid ja kontrollisid kõike Venemaaga seonduvat. Tänu sellele avardus silmaring idanaabri ajaloost, kirjandusest, muusikast, spordist, geograafiast, poliitikast.

Võitjad on väga tänulikud vene keele õpetajatele, eriti Maire Rebasele, kes aitas jõuprooviks valmistuda, tulles vastu õpilaste soovidele pidada ka tunnis võistlusmänge ning lahendada erinevaid ülesandeid.

Tunnis mängude ja viktoriinide korraldamine pole ajaraiskamine, vaid aitab omandada võõrkeelt paremini, arendada suhtlemisoskust ning muuta õppimise huvitavamaks, ootuspärasemaks ja vaheldusrikkamaks.

Meelelahutuseks sai vaadata Paalalinna gümnaasiumi ansambli ja Jakobsoni kooli balletistuudio esinemist. Üritus lõppes ekskursiooniga vastremonditud Jakobsoni gümnaasiumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles