Kultuurimaja hoovi jõuab noorte simman

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. septembril on esimene noorte tänavafestival.
1. septembril on esimene noorte tänavafestival. Foto: KENNO SOO/SAKALA

1. septembriks on Viljandi kultuurimajal välja pakkuda linna esimene noorte tänavafestival, mis sisustab terve päeva.

Kella 15-st algava ürituse «Üks.üheksa» ajal on Turu tänav raamatukogu ja kultuurimaja ehk Sakala keskuse vahel autodele suletud. Kogu tänaval ning selle läheduses asuvates hoovides pakuvad  Sakala keskuse töötajad noortele tegevust. Programm on mõeldud nii väikestele kui suurematele, sest kultuurimajale on tähtis, et sinna jõuaksid eri vanuses noored.

Festivali alustab koolilaste laat, millele registreerunud saavad müüa vanu koolitarbeid, mida nad enam ei vaja. Üritust tutvustavas kuulutuses seisab, et müüa võib hooaja üle elanud jalgpalli, kuid ka spikreid.

Laadalistele mängitakse taustaks vabalaval.

«Laadal esinev nukuteater on mõeldud küll väiksematele, kuid see ei tähenda, et teised poleks teretulnud,» ütles kultuurimaja projektijuht Triin Laas.

Kris Süld ning Mikromulgi tiim korraldavad Turu tänaval trikiratturitele kõrgushüppevõistluse «Bunnyhop Jam». Süld ei saanud veel lubada, kas tulemas on ka downhill’i seeria, kuid lootust selleks tema sõnul on. «Asi saab igal juhul olema vaatemänguline,» lausus ta.

Raamatukogu taga korraldatakse korvpallivõistlusi. Kohale tulevad Viljandimaa tervisetoa ja Rajaleidja esindajad ning Joosepi rattapood aitab kõigil huvilistel oma kaherattalist sõpra korda teha. Janu ja nälga saab kustutada noortekohviku abiga.

Raamatukogu lähedusse tuleb eraldi nurk, kus raamatukogu huvijuhi Vilja Volmeri algatusel pannakse üles laud, mille taga on võimalik meisterdades aega veeta.

Lubatud on ka veidi aktiivsemat tegevust, kust ei puudu võistlusmoment. Kõige muu hulgas lõpeb seal võistlusmäng «Suvi raamatukogus». Kaasa on lubanud teha akadeemia esindus ning tudengiklubi, kes pakub mänge ning tutvustab end linnarahvale.

«Üks.üheksa» ja sealsed tegevused on kõigile tasuta, kuid pärast kella kaheksat toimuvale kontserdile, kus esinevad eelmise aasta Eesti superstaar Liis Lemsalu ning noortebändidHedgehog & Fogmen, Saphran ja The Fuxx, tuleb huvilistel osta pilet.

Lisaks kõigele eelkirjeldatule lubasid kultuurimaja töötajad veel üllatusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles