Lint langes teelt

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eilsest on Tartu maantee Viljandi ja Tänassilma vaheline lõik ametlikult valmis.
Eilsest on Tartu maantee Viljandi ja Tänassilma vaheline lõik ametlikult valmis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mullu kevadel remonti läinud Tartu maantee lõik on uuenduskuuri läbi teinud ning eile võeti töö ametlikult vastu.

Lint lõigati läbi Teemeistri bussipeatuse juures, kuhu kohalikud elanikud olid heameele väljendamiseks seadnud kaks kirevat lillepotti.

Maavanem Lembit Kruuse märkis, et rahva rõõm on kõige suurem tunnustus tehtud töö eest. Ta lisas, et hea tee annab väärtust nii piirkonnale kui sealsele kinnisvarale ning tõstab kohalike eneseväärikust.

Viiratsi vallavanem Sulev Kannimäe kiitis tunduvalt paranenud liiklusolusid. Ta märkis, et jalakäijatel ning rattasõpradel on varasemast turvalisem Viljandi linna ja Viiratsi aleviku vahet liikuda.

Lisaks Viljandist Tänassilmani uue kuue saanud maanteele ning Viiratsi liiklussõlmele rajati Viljandist Vana-Võidu ristmikuni kolme kilomeetri pikkune valgustatud tee jalakäijatele ning jalgratturitele.

Maanteeameti Lääne regiooni direktor Enn Raadik ütles, et tehtud töö on märgiline: nüüd on Tartu maantee Viljandimaal uuendatud ning selle algus kena ringristmikuga ja lõpp kahe sillaga meeldejääv.

Raadik tunnistas, et talvel tundsid inimesed õigustatult pahameelt, sest ajutine teekate lagunes, häiris liiklust ja lõhkus autosidki. Lõpuks sai töö tema kinnitusel tehtud hästi ja tee tasasus tuli paremgi, kui normid nõuavad — kuigi leidub ka siledamaid teid.

«Ehk on ajakirjandusel nüüd üks hea lause ehitaja, tellija ja järelevalve jaoks,» lisas ta. «Oleme selle lõpptulemusena ära teeninud.»

Peatöövõtja, aktsiaseltsi TREF ehitusdirektor Tarvi Kliimask ütles, et remonditud tee peab kaua vastu ning loodetavasti ununeb liiklejate varasem pahameel.

Kliimask lisas, et tööde käigus viidi ära ja toodi asemele 150 000 kuupmeetri jagu materjali. Teele laotati 40 000 tonni killustikku ja 34 000 tonni asfaltbetooni.

Viljandi ja Tänassilma vahelise 12,3-kilomeetrise lõigu kapitaalremondi lõpphinnaks kalkuleeris maanteeamet 6,1 miljonit krooni ehk ligikaudu 0,13 miljonit vähem, kui algul ühes ettenägematute töödega arvestati. Viiratsi vald andis 50 000 eurot: see kulus kergliiklustee valgustuse ja maa ostmise jaoks. Viimati nägi kõnealune maanteelõik kapitaalremonti 1970. aastate algul.

ARVAMUS

LIIVI AASNA,
Teemeistri elanik

Oi, ära räägi, ma nii ootasin seda! Väga ilus tee! Olen siin elanud 1956. aastast, kui vana tee läks veel eemalt. Nüüd lähen õhtul jalutama ning lihtsalt istun bussipeatuses ja vaatan. Mul on väga hea meel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles