Puugibuss ootab kollatõve vastu süstima

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puugibuss seisab Vabaduse platsil maavalitsuse hoone ees 25. augustil kella 10—19.
Puugibuss seisab Vabaduse platsil maavalitsuse hoone ees 25. augustil kella 10—19. Foto: Viljandi maavalitsus

Laupeäval Viljandisse jõudvas puugibussis on võimalik lisaks puukentsefaliidivastasele vaktsineerimisele teha taas soodushinnaga kaitsesüsti ka hepatiidi vastu.  

Viljandi maavalitsuse sotsiaalala peaspetsialisti Luule Vitsuri sõnul pakutakse puugibussis inimestele võimalust vaktsineerida end tavahinnast 50 protsenti odavamalt A- ja B-hepatiidi vastu. Kampaaniaks andis ajendi eelmisel aastal Viljandimaad tabanud kollatõvepuhang.

Luule Vitsuri jutu järgi on bussi oodatud nii esimese annuse soovijad kui kordusvaktsineerimisele tulijad. Soodustused kehtivad kõigile.

Kaasa tuleb võtta isikukoodiga dokument ja kui on, siis ka immuniseerimispass. Enne seda on soovitav nõu pidada perearstiga.

Puugibuss seisab Vabaduse platsil maavalitsuse hoone ees 25. augustil kella 10—19.
Hepatiit ehk kollatõbi on maksapõletik, mida põhjustab A-, B-, C-, D- või E-hepatiidi viirus.

Kolmest nädalast kolme kuuni küündiva või veel pikema peiteaja tõttu kulub hepatiidinähtude ilmnemiseni kaua aega. Tüüpilised ägeda haiguse sümptomid on kollane nahk ja kollakad silmavalged, väsimus, kõhuvalu ning iiveldus. Tervenemine võib võtta mitu kuud.

A-hepatiit kandub edasi otsese kontakti, pesemata käte ning saastunud vee ja toiduga. Nakatumist võimaldavad vältida teadlik suhtumine ja hügieeninõuete täitmine. Parim kaitse on vaktsineerimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles