Viljandi laulupoisid olid võidukad

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rimo Bachmann
Rimo Bachmann Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Reedel korraldas Eesti meestelaulu selts Viljandi pärimusmuusika aidas poiste lauluvõistluse Lõuna-Eesti eelvooru, millel ligi saja üles astunud noore solisti seas esinesid edukalt kolm Viljandi lauljat.


Noorimas vanusegrupis laulis ennast võidule Rimo Bachmann, keda teist aastat juhendab Viljandi huvikooli õpetaja Ene Raju.



«Rimo peab väga hästi viisi, kuid tal on ka see tabamatu miski, mis teeb inimesest hea esineja,» ütles Raju suvel kuueaastaseks saava Rimo kohta, kes jäi paljudele meelde ka mullusest «Laulukarusselli» finaalist.



10- ja 11-aastaste seas pääsesid lõppvooru Viljandi muusikakooli laulustuudio Viva la Musica õpilased Peeter Leets ja Kristjan Luik. Mõlemat poissi juhendab Hedi-Kai Pai.



«Pärast pausi hakkasin poisse õpetama alles jaanuaris ning nii lühikese aja kohta on see väga hea saavutus,» lausus Pai.



Edu taga olid tema hinnangul hea koostöö ning lõpuni läbi mõeldud ja viimistletud esitus. «Repertuaari valides pidasime silmas ka mõlema poisi temperamendi ja laulude sobivust,» lisas juhendaja.



Meestelaulu seltsi juhatuse esimees Arvi Karotam kiitis nii laululapsi kui nende õpetajaid. «See, et ühe juhendaja käe all sünnib mitu nii head esinemist, näitab tugevat taset,» lausus ta.



Poiste lauluvõistuse lõppvoor on 18. aprillil Jõhvi kontserdimajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles