Soomaa rahvuspark püüab parima sihtkoha tiitlit

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SAKALA01:SOOMAA : VILJANDI, EESTI, 09JAN07
Lemmjõe puisniit.
pk/ Foto PEETER KÜMMEL/ SAKALA
SAKALA01:SOOMAA : VILJANDI, EESTI, 09JAN07 Lemmjõe puisniit. pk/ Foto PEETER KÜMMEL/ SAKALA Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

EAS-i turismiarenduskeskuse eestvõttel korraldataval võistlusel "Eesti avastamata aarded 2009. Turism ja kaitsealad" kandideerivad parima sihtkoha tiitlile Soomaa, Matsalu ja Vilsandi rahvuspark koos Viidumäe looduskaitsealaga.

EAS-i turismiarenduskeskuse direktori asetäitja Marje Braunbrücki sõnul on võistluse eesmärk tunnustada sihtkohti, mille väärtuseks on kaitseala.


"Tänavune avastamata aarete konkurss on suunatud säästvat turismi edendavate kaitsealade esiletõstmiseks, kus turismitoodetes arvestatakse kaitstavate piirkondade eripära ja külastajate vajadusi ning kaasatakse kohalikke elanikke," selgitas ta.

Tänavusel Eesti võistlusel osaleb kolm tugevat ja omanäolist rahvusparki, kes teevad koostööd nii omavalitsuste, ettevõtjate kui kohaliku kogukonnaga.

"Kõik kolm Eesti parima tiitlile kandideerivat rahvusparki, millest üks pälvib üle-euroopalise tunnustuse, on oma spetsiifiliste iseärasustega tuntud kaitsealad. Seetõttu ennustame võitja väljaselgitamisel tihedat rebimist ja rahvusvahelisele žüriile põhjalikku peamurdmist otsuse langetamisel," lausus Braunbrück.

Ta lisas, et üha enam turismiettevõtjaid teadvustab säästva arengu tähtsust ning näeb selles uut võimalust turismitoodete arendamisel. See tuleb esile ka tänavustest kaitsealadega seotud võistlustöödest.

Soomaa rahvuspargi esitas konkursile Mittetulundusühing Rohelise Jõemaa Koostöökogu.
Võitja kuulutatakse välja ametlikul autasustamistseremoonial mai lõpul. Eesti konkursi võitjat esitletakse Euroopa turismifoorumil tänavu oktoobris.

Võitja saab ligipääsu edukatele sihtkohtadele mõeldud keskkonnale Euroopa turismisihtkohtade portaalis, mis loob Euroopa tippsihtkohtade võrgustikku.

Konkursi korraldamine on osa rahvusvahelisest projektist EDEN (European Tourist Destinations of Excellence), mille algatas kolme aasta eest Euroopa Komisjon.

EDEN projektiga soovitakse mitmekesistada säästval turismil põhinevaid algatusi nii Euroopa Liidu liikmes- kui kandidaatriikides. Tänavu osaleb konkursil 22 riiki. Eesti liitus projektiga 2008. aastal ja siinse konkursi võitja Viljandi linn sai võimaluse esitleda end sügisel Euroopa parimate sihtkohtade tutvustamisel Prantsusmaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles