Eesti uudised

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pealinna volikogu asub arutama tasuta bussisõitu

Tallinna linnavalitsus võttis eile vastu ja saatis volikogule arutada määruse eelnõu, mille tähtsaim punkt puudutab rahvastikuregistrijärgsetele Tallinna elanikele alates uuest aastast ühistranspordivahendites tasuta sõidu võimaldamist.

Tallinn kavatseb kehtestada tasuta sõidu õiguse ka kuni 19-aastastele õpilastele, sõltumata nende elukohast. Praegu on õigus Tallinna ühistranspordivahendites tasuta sõita üle 65-aastastel inimestel.

Eelnõu seletuskirja järgi on määrus tingitud muu hulgas asjaolust, et tuleval aastal kaotab kehtivuse senine paberpiletite müügi süsteem. Müügile tulevate e-piletite kasutamiseks on vaja muretseda viipekaart. Kui see on internetis kasutajaisikuga seotud, tuleb sõit odavam kui anonüümse kaardiga.

Ühe sõidu pileteid müüakse ühissõidukist ja nende ostmiseks minnakse sisse esiuksest. Pilet on tarvis alles hoida sõidu lõpuni.
 

Võrus avastati hulk narkootikume

Võru kriminaalpolitsei leidis suure koguse narkootikume ja pidas kinni viis Võrumaa meest, keda kahtlustatakse vähemalt 900 grammi amfetamiini ja 42 ecstasy-tableti käitlemises.

Kõigepealt vahistati kaks kahtlusalust: 31-aastane ja 35-aastane mees tabati märtsis pärast seda, kui nad olid üle andnud suure koguse narkootilist ainet. Meeste juurest ning nende elukohast ja sõidukist leidsid politseinikud 230 grammi amfetamiini ja 24 ecstasy-tabletti. Märtsis võttis kohus nad vahi alla ja arestis neilt 8112 eurot kriminaaltulu.  

Juuli lõpul pidas politsei kuriteos kahtlustatavana kinni sama grupi 38-aastase liikme, kelle elukohast avastati ohtlik elektridetonaatoriga lõhkeseadeldis. Mehele kohaldati elukohast lahkumise tõkend.

Kuu aega hiljem nabis politsei kinni veel kaks 26-aastast meest, kellel keelati samuti elukohast lahkuda. Kriminaalmenetluses kogutud tõendid viitavad sellele, et nad käitlesid vähemalt 900 grammi amfetamiini.

Lõuna prefektuuri kriminaalbüroo juht Vallo Koppel ütles, et tähelepanuväärne on avastatud amfetamiini kõrge puhtuseaste.

«Kui Lõuna-Eestis avastatakse enamasti 12—20-protsendilise puhtuseastmega ainet, siis sedapuhku küündis see eri pakendites 40—60 protsendini,» sõnas ta.

Prokuratuur esitas meestele narkootilise aine grupiviisilise ebaseadusliku käitlemise kahtlustuse ning ühele lõhkeseadeldise ebaseadusliku käitlemise kahtlustuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles