Välismaa uudised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kenya hõimud läksid taplema

Kenyas lahvatas sel nädalal taas lõkkele vägivald: kahe vaenutseva hõimu kokkupõrgetes raiuti või põletati oma onnides surnuks vähemalt 48 kenyalast.

See oli ohvriterohkeim vahejuhtum pärast enam kui nelja aasta taguseid presidendivalimisi, mille järel riigis puhkesid verised rahutused.

Seni ei ole selgunud, mis vägivalla käivitas, aga hõimud on varem tülitsenud nii maa kasutamise õiguse kui vee pärast. Rünnak korraldati Kenya kaguosas ranniku lähedal Tarassa piirkonnas Reketas, mis jääb pealinnast Nairobist 300 kilomeetri kaugusele.

2001. aastal sai samas piirkonnas maa pärast ja jõele juurdepääsu tagamiseks peetud kokkupõrgetes surma vähemalt 130 kahe kogukonna inimest. Pokomod on enamjaolt paiksed põlluharijad, kes kasvatavad Tana jõe kaldal vilja, ormad on karjakasvatajad, kes liiguvad ringi, otsides paremaid rohumaid.
 

Hispaania peibutab turiste

Kriisis Hispaania võttis juulis vastu 7,7 miljonit turisti, 4,4 protsenti rohkem kui eelmisel aastal, selgub Hispaania valitsuse eile avaldatud andmetest. Turism on riigi majandusele väga tähtis, sest annab kümnendiku sisemajanduse koguproduktist.

Tavalisest märksa rohkem turiste oli Saksamaalt, Prantsusmaalt, USA-st, Portugalist ja Põhjamaadest.

Turistide lemmiksihtkoht Hispaanias oli Kataloonia, kus käis kuu jooksul üle kahe miljoni inimese.
 

Nokia aitab koondatuil firmasid asutada

Raskustes vaevlev Soome suurfirma Nokia annab koondatavatele töötajatele, kes tahavad asutada oma firmat, stardikapitaliks ligi 25 000 eurot, kirjutab «Turun Sanomat».
Selle abi toel on endised nokialased asutanud juba üle kahesaja firma. Need ei ole ainult infotehnoloogia- ja mobiilifirmad, vaid loodud on ka lillepood, hotell ja restoran.
 

Välk süütas USA-s metsatulekahju

USA-s California põhjaosas nädalavahetusel välgust süttinud metsatulekahjus on hävinud poolsada maja ning ohus on neid 3500.

Põhja-Californias Mantoni ümbruses möllava põlenguga võitleb ligi 1900 tuletõrjujat. Kiiresti leviv tulekahju on vaid üks paljudest Ühendriikide lääneosas, kus kuiv rohi, võsa ja puud äikese korral kergesti süttivad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles