Nõunik Tõnu Lensment taandus Ugala nõukogust

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala juht Peeter Tammearu ja kultuuriministeeriumi teatrinõunik Tõnu Lensment reedel Ugalas olnud koosolekul.
Ugala juht Peeter Tammearu ja kultuuriministeeriumi teatrinõunik Tõnu Lensment reedel Ugalas olnud koosolekul. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kultuuriministeeriumi teatrinõunik Tõnu Lensment esitas täna kultuuriministrile sooviavalduse astuda sihtasutuse Ugala Teater nõukogu koosseisust välja.


«Et vältida oma isiku ümber pingete kuhjumist, pidasin vajalikuks astuda tagasi nõukogu koosseisust ja eemalduda Ugala juhtimisega seotud teemadest,» põhjendas Tõnu Lensment.



Minister andis avaldusele nõusoleku ning määras nõukogu uueks liikmeks ministeeriumi kantsleri Siim Suklese.

Lensmendi ettepanekul vabastas kultuuriminister Laine Jänes eelmisel nädalal ametist nõukogu senise esimehe Jaak Alliku. Eesti rahvusringhäälingu uudistele kinnitas Lensment, et pidi selleks ministrit kaua veenma.

Kultuuriminister Laine Jänes tunnistas täna, et Jaak Alliku tagasikutsumise viis Ugala nõukogust ei olnud inimlikus mõttes parimal moel läbi viidud. «Jaak Allik väärib kindlasti lugupidamist kui tugev kultuuripoliitik ja teatritegelane,» toonitas minister.

Sihtasutuse Ugala Teater nõukogu koguneb erakorralisele koosolekule homme, 17. märtsil Viljandis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles