Ugala nõukogu liikmed esimehe tagandamist ei kommenteeri

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala
Ugala Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Ugala nõukokku kuuluvad riigikogu liige Peep Aru ja Viljandi linnapea Kalle Jents teatri nõukogu esimehe Jaak Alliku tagandamist ei kommenteeri, viidates sellele, et tegu on kultuuriministri otsusega.


«Nõukogu koosseisu määramine on omaniku otsustada,» selgitas Aru. «Omanik on riik ja teda esindab kultuuriminister.» Aru sõnul on tal kodanikuna Alliku tagandamise osas loomulikult oma seisukoht, kuid ta pole nõus seda avalikkusega jagama.

Ka eelmisel nädalal talvepuhkusel olnud Kalle Jents tunnistas, et ei tea Alliku nõukogust ärakutsumise täpseid põhjusi, sest see on ministri otsus. «See, et Ugalas nii suured sisemised probleemid on, tuleb mulle üllatusena,» nentis Jents. «Ehk oligi nõukogu esimehele esitatud üks etteheidetest see, et ta neid probleeme nõukokku ei toonud.»

Jentsi sõnul oli nõukogu liikmetest Ugalas toimuvaga rohkem kursis just nõukogu esimees ning kultuuriministeeriumi teatrinõunik Tõnu Lensment. Samas pidas Jents võimalikuks, et nõukogust kutsutakse lähiajal tagasi ka Lensment.

Täna esitaski teatrinõunik Tõnu Lensment ministrile avalduse astuda nõukogust tagasi ning tema asemele määrati ministeeriumi kantsler Siim Sukles.

Küsimusele, kas see võib tähendada, et Lensment asub tööle Ugala tegevjuhina, ei osanud Jents vastata.

Peep Aru sõnul pole nõukogu Ugalas valitsevaid sisepingeid kunagi arutanud. «Eks ma viljandlasena ikka teadsin, et sealne õhustik oli pingeline,» lisas ta. Aru sõnul on nõukogu võimalused teatrit juhtida eelarve, arenguplaanide ja auditite kaudu. «Me pole kunagi sekkunud sellesse, mis toimub laval,» lisas ta.

Ugala nõukogu koguneb tekkinud probleeme arutama homme kell 10.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles