Vargad andsid end üles

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Juuli lõpul Viljandi turismiinfopunktist suveniire varastanud pere andis end nädalavahetusel politseile üles.

Läinud reedel avalikustas «Sakala» oma internetiväljaandes turvakaamera salvestise, millelt on näha, kuidas 30. juuli õhtupoolikul sisenevad Vabaduse platsi ääres tegutsevasse turismiinfopunkti noor naine ja mees koos väikese lapsega.

Pärast seda, kui paar oli mõni minut keskuses pakutavat kaupa uurinud, libistas naine aknaaluselt letilt õlakotti rahvarõivais nuku. Samal ajal näppas mees teenindussaali teises servas külmikumagneteid.

Et politseil ei õnnestunud kahe nädala jooksul vargaid kindlaks teha, pöördus turismiinfokeskus abipalvega maakonnalehe poole.

Keskuse juhataja Angela Aru tänas kõiki, kes video juures olnud üleskutsele reageerisid ning vargaid tuvastada aitasid. «Saime viis vihjet ning juba sama päeva õhtuks oli meil selge, kellega on tegu,» rääkis ta. Politseile ei jõudnud turismiinfokeskus siiski vihjeid edastada, sest vargad andsid end laupäeval ise üles.

Nuku näpanud naise sõnul on ta Angela Aruga telefonitsi suhelnud ning tehtu pärast vabandust palunud. Vastates «Sakala» küsimusele, mis ajendas võõrast vara salamisi kaasa haarama, jäi Põhja-Eestis elav naine napisõnaliseks. «Võõrad inimesed ei mõistaks mind niikuinii. Varast ei mõista keegi,» sõnas ta ning kinnitas, et on saanud valusa õppetunni ja elab seda raskelt läbi.

Et politsei on juhtunu kohta algatanud menetluse ning teo sooritajad on lubanud turismiinfokeskusele kahju hüvitada, eemaldas «Sakala» eile oma veebilehelt varaste laste ja lähedaste privaatsuse kaitseks vahejuhtumit kajastavad fotod ning turvavideo.

Copy
Tagasi üles