EESTI UUDISED

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pangakaart kolib telefoni

Eesti suuremad pangad, mobiilsideettevõte EMT ja tehnoloogiaettevõte Eliko Tehnoloogia Arenduskeskus hakkavad tuleva aasta jaanuaris katsetama makselahendust, mille puhul pangakaardi kiibi funktsioonid on tõstetud mobiiltelefoni SIM-kaardi kiibile.

Pangaklient võib seda lahendust kasutades tulevikus teha igapäevaseid kaardimakseid tavapärase plastist pangakaardi asemel hoopis mobiiltelefoni vahendusel, teatasid ettevõtted. Katseprojektis osalevad Swedbank, SEB, Nordea ja Sampo Pank.

Projekt on jätk kümme kuud kestnud rakendusuuringule, millega otsiti võimalust võtta Eestis kasutusele NFC-tehnoloogia. NFC ehk near field communication muudab spetsiaalse kiibi abil võimalikuks raadiosageduslikus lähiväljas toimivad kontaktivabad autentimis- ja makselahendused.

Katseaeg peab andma vastused ka küsimusele, kuidas kaasata uue teenuse kasutajate hulka kaupmehed, et tagada lõppklientidele laiapõhjaline kvaliteetne teenus ja kompetentne teenindus.

Proovis osaleb piiratud arv kasutajaid ja see kestab aasta. Seejärel tehakse otsus avada kommertsteenus kõigile tarbijatele. Katseprojekti strateegiliseks partneriks, pangakaardi nõuetele vastava turvalise SIM-kaardi tarnijaks on valitud ülemaailmne mobiilside- ja pangakaartide tootja Oberthur Technologies.
 

Tartu muutub suuremaks

Tartu linnavalitsus taotleb idaringtee ehitamise tõttu linna ja Ülenurme valla vahelise piiri muutmist. Selle tulemusena suureneb Tartu territoorium ligi 10,2 hektari võrra. Ülenurme vald on asjaga päri.

Haldusjaotuse seaduse järgi peab volikogu esitama piiride muutmise ettepaneku maavanemale, kes omakorda esitab selle siseministeeriumile.
 

Ida-Virumaal alustavad tööd kiiruskaamerad

Alates tänasest hakkavad Tallinna—Narva maanteel kiirust mõõtma kaheksa Varja ja Narva vahele paigaldatud kiiruskaamerat. Need asuvad liiklusohtlikel teelõikudel, kus juba aastaid on avariides palju inimesi viga saanud või hukkunud.

Kolm kiiruskaamerat paiknevad 70 km/h piirangualas ja viie asukoht on 90 km/h alas, teatas maanteeamet.

Uutega kokku on Eesti riigimaanteedele paigaldatud 38 kiiruskaamera mõõtekabiini, kuid kõigis korraga kaameraid ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles