Teenindusmaja saatus on lahtine

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suislepa teenindusmaja, mille uueks omanikuks loodab saada Viljandi Tarbijate Ühistu.
Suislepa teenindusmaja, mille uueks omanikuks loodab saada Viljandi Tarbijate Ühistu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eelmisel nädalal otsustas Tarvastu vallavolikogu müüa Suislepa teenindusmaja, kus on küla sotsiaaltuba ja perearstikeskus ning pinda rendib Suislepa A ja O kauplus.

Teenindusmaja võõrandamise poolt hääletas kaheksa volikogu liiget ning üks oli erapooletu. Puudus kuus liiget.

Valla majandusnõuniku Rein Antoni sõnul käivad praegu täpsustavad läbirääkimised Viljandi Tarbijate Ühistuga, kes esitas 20. juunil hoone ostuks hinnapakkumise. Ühistu avaldas soovi osta Suislepa teenindusmaja hinnaga 10 400 eurot.

Viljandi Tarbijate Ühistu haldusjuhi Margus Toomla jutu järgi on tehingust enne valla kinnitust küll vara rääkida, kuid ühistu jätaks maja ostmata ainult sel juhul, kui talle esitataks klausleid, mis on vastuvõetamatud.

Toomla avaldas lootust, et ideaalis saab pood kaubanduspinda suurendada.

Sotsiaaltuba peab lepingute kohaselt teenindusmajja jääma 2014. aastani, kuid perearstikeskuse saatus on veel lahtine.

Kolme aasta eest avatud sotsiaaltoas pakutakse rasketes tingimustes inimestele pesemisvõimalusi. Samuti on seal ametis hooldustöötaja, kes saab abivajajad kohale tuua ning nendega vajaduse korral ka poest läbi käia. Sotsiaaltoas on Antoni hinnangul head tingimused abivajajatele ning mõeldud on ka ratastoolis inimestele.

«Teenindusmaja ruumidest on kadunud järjest apteek ja postkontor ning vald ei ole leidnud kohale uut üürnikku,» selgitas Anton ning andis mõista, et vallal pole majanduslikult mõttekas hoonet pidada. «Praegu on pool maja täiesti kasutamata,» lisas ta.

Majanduskulude kokkuhoidmiseks kolitakse ümber ka Suislepast umbes 13 kilomeetri kaugusel Kärstnas asuv perearsti kabinet. Raamatukogu viiakse endisesse mõisahoonesse ning seal hakkab tegutsema ka perearst, kes võtab patsiente vastu kolm tundi nädalas.

«Meil ei ole mõtet kütta maja kogu nädala, kui ruume kasutatakse nii vähe,» selgitas Anton.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles