Jaan Kirsipuu võttis võidu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmanda Mulgi rattaralli esikolmiku kohad jagati lõpusirgel, kus teistest särtsakamat jalga näitas Jaan Kirsipuu (ees) Janek Tombaku ja Allan Orase ees.
Kolmanda Mulgi rattaralli esikolmiku kohad jagati lõpusirgel, kus teistest särtsakamat jalga näitas Jaan Kirsipuu (ees) Janek Tombaku ja Allan Orase ees. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mulgi rattaralli võitnud Jaan Kirsipuu jalgades oli särtsu rohkem, kui Janek Tombak ja Allan Oras lõpusirgel välja kannatasid.

Eile Viljandimaa teedel kulgenud 88-kilomeetrist ratturite võidusõitu kontrollis rohkem kui poolel distantsist seitmeliikmeline grupp. Ligemale poolsada kilomeetrit üksmeelselt kiiret tempot hoidnud seltskond hakkas hõredamaks jääma kaheksa kilomeetrit enne lõppu.

Viimasel suuremal tõusul võttis rünnaku ette Jaan Kirsipuu, kellega suutsid kaasa minna vaid kaks vanemat ratturit — Janek Tombak ja Allan Oras. Rohkem kui paarkümmend aastat nooremad konkurendid jäid omavahel selgitama neljanda koha saatust.

Trios lõpuspurdi algatanud Allan Oras pidi finišisirgel alla vanduma võidumees Jaan Kirsipuule ja teist aastat järjest Mulgi rattaralli hõbeda pälvinud Janek Tombakule. «Ei olnud minul sellist lisakäiku nagu Kirsipuul. Sada meetrit enne lõppu astusid mehed lihtsalt mööda,» tunnistas Allan Oras.

Tema nägi oma parimat võimalust rünnata paarsada meetrit enne lõppu. «Tegelikult tulin tagant päris hea hooga, aga lõpuni välja ei vedanud.»

Kolmanda Mulgi rattaralli võitja Jaan Kirsipuu oli enesekindel. «Mul oli üle keskmise hea enesetunne, kontrollisin rahulikult sõitu,» kõneles ta.

Oma sõnul ei teinud Kirsipuu rajal ühtki taktikalist rumalust ega maganud maha ka Allan Orase lõpuspurti, suutes seda tõrjuda. «Sprindis olen temast ikka veidi parem,» nentis võitja.

Tänavuse rattaralli kaks esimest meest Jaan Kirsipuu ja Janek Tombak said lõpuprotokolli võrdse tulemuse 2:04.18, pronkskarikaga leppima pidanud Allan Orasele kirjutati sinna üks sekund lisaks.

Esimesed 13 meest jõudsid finišisse kahes väikses grupis ning seejärel ületas lõpujoone peagrupp, kus jagati kohad 13.—80.

Neljanda koha sai Villu Jõgi, viienda Steven Puhm ning kuuenda Aksel Nõmmela.  Viljandi meestest oli parim seitsmendana finišeerunud Mikk Vaaks, kes esindab klubi Peloton. Parima Viljandi rattaklubi sportlasena sai Josten Vaidem 21. koha.

Mullu koduse rattaralli viiendana lõpetanud Mikk Vaaks tunnistas pettumust. Liidrite seas sõitnud võistlejale hakkasid häda tegema jalakrambid.

«Lootsin lõpuni vastu pidada. Kahju,» nentis Vaaks. «Grupis tiksumist polnudki, käis pidev andmine,» lisas ta.

Parima naisena lõpetas Jaanika Kurgjärv 90. kohaga, kaotades võitjale pisut enam kui seitse minutit.

Mulgi rattaralli lühikesel võistlusmaal jõudis esimesena finišisse Jaanus Prükkel, kes läbis 43 kilomeetri pikkuse distantsi 1:13.01-ga. Viis sekundit kaotas talle Kaupo Kuhlap ning kümme sekundit M14 klassi parim Siim Lepik. Lühikesel distantsil oli kiireim viljandlane 13. lõpetanud Marko Peterson ning esimese naisena naasis tartlanna Inge Kool, kes oli üldarvestuses 26.

ESIKUUIK

Mulgi rattaralli 88-kilomeetrise distantsi kuus paremat
1. Jaan Kirsipuu 2:04.18
2. Janek Tombak 2:04.18
3. Allan Oras 2:04.19
4. Villu Jõgi 2:04.40
5. Steven Puhm 2:04.45
6. Aksel Nõmmela 2:04.53
Allikas: Viljandi rattaklubi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles