Mulgi rattaralli võitis Jaan Kirsipuu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgi rattaralli võitis Jaan Kirsipuu, kes edestas rattapikkusega Janek Tombakut ja Allan Orast.
Mulgi rattaralli võitis Jaan Kirsipuu, kes edestas rattapikkusega Janek Tombakut ja Allan Orast. Foto: Elmo Riig / Sakala

Esmaspäeval Viljandimaa teedel sõidetud kolmanda Mulgi rattaralli võitis tänu parimale lõpuspurdile Jaan Kirsipuu, kes edestas rattapikkusega Janek Tombakut ja Allan Orast.


Mulgi rattaralli meelitas taasiseseisvuspäeval Viljandis starti ligi 260 ratturit, kellest üle 150 siirdus 88 kilomeetri pikkusele sõidumaale ning sadakond läbis 43-kilomeetrise distantsi.

Kuivas ja päikesepaistes, ent tugeva tuulega sõidetud võistluse otsustavad sündmused leidsid aset 20. kilomeetril, kui konkurentidel pääses eest seitse ratturit. Ühiselt tööd tehes suurendasid nad pidevalt edumaad ning juhtisid lõpu eel jälitajate ees ligi kahe minuti pikkuse vahega.

Grupp lagunes kaheks kaheksa kilomeetrit enne finišit, kui ratturitel tuli üles saada viimasest pikast ja järsust tõusust. Seal võttis rünnaku ette Jaan Kirsipuu ning temaga suutsid kaasa minna vaid kaks vanemat ratturit, Janek Tombak ja Allan Oras. Kirsipuust rohkem kui 20 aastat nooremad konkurendid jäid omavahel selgitama neljanda koha saatust.

200 meetrit enne finišit alustas esimesena spurti Allan Oras, kuid konkurendid suutsid sellele vastata ning 50 meetrit enne lõpujoont loobusid rattapikkuse võrra liidrist maha jäänud Oras ja Tombak esikoha püüdmisest.

Neljanda koha sai Villu Jõgi, viienda Steven Puhm ning kuuenda Aksel Nõmmela. Parima Viljandi mehena oli finišis seitsmes Mikk Vaaks, kes esindab klubi Peloton. Parima Viljandi rattaklubi sportlasena sai Josten Vaidem 21. koha.

Esimesed 13 meest jõudsid finišisse kahes väikses grupis ning seejärel jõudis pärale peagrupp, kus jagati kohad 13.—80.
Parima naisena lõpetas Jaanika Kurgjärv 90. kohaga. Rattaralli võitjale kaotas ta pisut enam kui seitse minutit.

Mulgi rattaralli lühikesel võistlusmaal jõudis esimesena finišisse Jaanus Prükkel, kes läbis 43 kilomeetrit 1:13.01-ga. Viis sekundit kaotas talle Kaupo Kuhlap ning kümme sekundit Siim Lepik.

Viljandis jätkuvad rattavõistlused ka kahel järgmisel päeval. Teisipäeval antakse Tallinnas start teisele Balti Keti tuurile, mille avaetapp lõpeb Viljandis. Enne finišeerumist läbivad sportlased kolm linnaringi, millesse kuulub raske Kõrgemäe tõus. Etapi finiš on Viljandis Vabaduse platsil eeldatavalt kella 16.30 ja 17 vahel.

Kolmapäeval antakse Viljandis start tuuri teisele etapile, mis lõpeb Otepääl.

Tuur, millest võtavad osa 11 kontinentaalmeeskonda, kaks madalama kategooria klubi ning viie riigi koondised, lõpeb 25. augustil Vilniuses.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles