Ees ootab UKU Mulgi ralli

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti autoralli meistrivõistluste tänavuse hooaja viies mõõduvõtt leiab aset 14. ja 15. septembril Viljandimaa teedel ning kannab nime UKU Mulgi ralli 2012.

Registreerimine algas kolmapäeval. Ehkki tegu on Eesti meistrivõistlustega, oodatakse mõõduvõtu teisel päeval rajale ka Läti rallisprindi sarjas osalejaid.

UKU Mulgi ralli distants on 285 kilomeetrit, võistlusel on kaheksa lisakatset, mille kogupikkus on 122 kilomeetrit.

Mulgi ralli korraldusmeeskonna liikme Sven Heinlaiu ütlemist mööda toob lätlaste liitumine võistlusele juurde osalejaid ning lisab kindlasti põnevust ja pinget.

«Lätlased on avaldanud arvamust, et Mulgi rallile võib nende poolt oodata ligemale 30 võistluspaari. Üks põhjus on seegi, et Läti meistrivõistluste arvestuses jagatakse Viljandis neile tavalisest suurema punktikoefitsiendiga sarja punkte,» kõneles Heinlaid.

Kahe naaberriigi autorallisarja segunemine on hakanud muutuma tavaliseks: näiteks sõideti suve algul lõunanaabrite juures Eesti autoralli meistrivõistluste teine etapp.

Sven Heinlaid selgitas, et ametlikult Läti rallisprindi meistrivõistlusteks nimetatav sari sarnaneb eestlaste E-Cupi versiooniga ning on teisisõnu miniralli. «Lätis nimetatakse sportliku ralli lühivarianti teisiti,» lausus Heinlaid.

UKU Mulgi ralli start ja finiš on Viljandis. Võistluse korraldajate kinnitust mööda on reedel ja laupäeval kavas neli lisakatset. Läti rallisprindil osalevad masinad stardivad ainult laupäeval ning läbivad kolm lisakatset.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles