EESTI UUDISED

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mereväelane hukkus ametipostil

Tallinna lahel korraldatud miinitõrjeoperatsioonil hukkus eile divisjoni tuukrigrupi tuuker Marko Knaps. Õnnetus juhtus, kui ta oli sukeldumas Kakumäe tipust poolteise miili kaugusel, täites lennukipommide demineerimise teenistusülesandeid.

Kaitseväe peastaap teatas, et kui pomme ohutusse kohta toimetati, ei vastanud Knaps kaasteenijate kontrolltõmmetele. Teine tuuker sukeldus ning leidis kaaslase teadvusetuna 23 meetri sügavuselt merepõhjast.

Noormehel puudusid elutunnused, teda püüti elustada ja kaldal võttis selle töö üle kiirabi. Kahjuks ei õnnestunud teda päästa.

Marko Knaps sündis 1989. aastal. Üle-eelmise ja eelmise aasta ajateenistuse järel asus ta teenima miinilaevade divisjonis relvastusmaadina miinijahtijal Sakala ning oli alates 2011. aasta augustist tuukrigrupi tuuker.
1994. aastast peale on miinitõrjeoperatsioonidel Eesti vetest leitud peaaegu 700 lõhkekeha.


Teatrid saavad bussid kätte

Kultuuriminister Rein Lang annab täna Pärnus Endla juures teatritele kätte saastekvoodi eest ostetud uued energiasäästlikud bussid.

Energiasäästlike busside ostmise raha tuli riigi kasutamata saastekvoodi müügist Jaapani suurkorporatsioonile Marubeni Corporation.

Kultuuriministeerium vahetab riigihankega välja Ugala, Draamateatri, Vanemuise, Endla ja Rakvere teatri ligi 20 aasta vanused bussid. Uued sõidukid lähevad truppide kasutusse, et nood saaksid anda külalisetendusi kogu Eestis.

Samuti on plaanis hakata pakkuma maakohtades elavatele inimestele võimalust sõita linna etendusi vaatama, vähendades nõnda autoliiklust, märkis ministeerium. Idee rakendumise korral pole gruppidel vaja teatrisse sõiduks vahendit eraldi muretseda, vaid seda saab tellida koos etenduse piletiga.


Juulis sündis 1351 last

Möödunud kuul registreeriti Eesti perekonnaseisuasutustes 1351 sündi: ilmale tuli 707 poissi ja 644 tüdrukut. Kaksikuid sündis 24 paari, kolmikuid juulis ei olnud.

Tallinnas sündis lapsi 514 ja Tartumaal 189, aga Viljandimaal 54 ja Hiiumaal kõige vähem, üksnes kuus.

Populaarseimad eesnimed olid juulis poistel Oskar, Rasmus, Markus ja Karl. Tüdrukutele pandi enim nimeks Sofia, Laura, Elisa­beth ja Lisandra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles