Kirsimäe tallatud muruplats taastub

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel nädalal oli Kirsimäe muruplats päris porine.
Eelmisel nädalal oli Kirsimäe muruplats päris porine. Foto: Kenno Soo / Sakala

Artikkel ilmus 15. augusti «Sakala» paberväljaandes

Viljandi lossimägede Teise Kirsimäe plats on pärast kaht rahvarikast üritust küll mõnest kohast muruta, aga Viljandi keskkonnaspetsialisti Inga Nõmmiku sõnul polnud kahjustus siiski suur.

2009. aastal nägi muruplats pärast pärimusmuusika festivali välja nagu porimülgas ja muru oli visa tagasi kasvama. Ka 2010. aastal polnud Kirsimäe peoplatsi veel niita vaja.

Inga Nõmmik ütles, et ebatasasused kaotatakse, aga muru taastub ise ja täiendavat külvi vaja pole.

«Kui ei tehta eelnevalt midagi selleks, et plats porine poleks, ongi tulemus selline,» nentis lossimägede haljastusega tegeleva osaühingu Kesklinna Pargid juht Ursula Mikkor. Tema sõnul tekitavad kõige rohkem kahju autod, aga ka inimesed on andnud suure panuse.

Mikkori hinnangul tuleb platsi juba aegsasti enne rahvaüritusi ette valmistada, et seesugust pilti vältida, aga see nõuab aega ja projekti.

Arvesse tuleb võtta ka sademevete äravoolu ning kindlasti on vaja tallamiskindlat murusegu. Praegu on seal peamiselt ristik, mis sõtkumist ei talu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles