Eesti uudised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Koolilapsi jääb vähemaks

Algaval õppeaastal läheb Eestis kooli ligi 1400 õpilast vähem kui mullu septembris. Kui läinud õppeaastal käis Eesti üldhariduskoolides 136 104 õpilast, siis nüüd prognoosib haridus- ja teadusministeerium õpilaste arvuks 134 710.

Kõige suurem on vähenemine olnud VII—IX klassis ja gümnaasiumis käijate seas, kuna I—III klassis õppivate laste arv on hakanud kasvama. Suhteliselt stabiilne on IV—VI klassi õpilaste hulk.
 

Rühm tudengeid avaldas meelt

Eile korraldasid tudengid Tallinnas Vabaduse väljakul õpitoetuste süsteemi ebapiisava muutmise vastase aktsiooni. Kohal viibinud BNS-i fotograafi sõnul osales meeleavalduses üle poolesaja üliõpilase, kes kandsid loosungeid, nagu «Nokk kinni, saba lahti», «135 eurot  = toit või üür» ja «Andke võimalus õppida». Osa tudengeid oli väljakule püstitanud telgid kirjaga «Uus kodu?».

Protestijate eesmärk oli teavitada avalikkust õpitoetuste eelnõust ja näidata piltlikult, missuguseks kujuneb uue õpitoetuste eelnõu kehtima hakkamise korral tudengite elu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles